Vāc parakstus par visu nodokļu auditu un VID ģenerāldirektora lēmumu publiskošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv» sākta parakstu vākšana, lai tiktu publiskoti visi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) veiktie nodokļu auditi un iestādes ģenerāldirektora lēmumi.

Kā iniciatīvas pieteicējs norādīta apvienība «Par godīgiem nodokļiem visiem». Tās ieskatā VID darbs un tā rezultāti sabiedrībai tiek slēpti, savukārt publiski pieejama tikai statistika, dažādi informatīvie materiāli, kā arī «dažas selektīvi izvēlētas anonimizētas uzziņas».

«Sabiedrība, kuras vārdā un interesēs VID iekasē nodokļus, nevar pārliecināties, par ko VID veic nodokļu uzrēķinus, kāds ir šo VID lēmumu pamats,» pausts iniciatīvas pieteikumā.

Apvienības ieskatā nodokļu maksātājiem un sabiedrībai kopumā ir jādod iespēja pārliecināties, ka VID lēmumi ir konsekventi un atbilstoši sabiedrības interesēm, turklāt sabiedrībai jābūt iespējai pārbaudīt, ka VID visiem nodokļu maksātājiem likumus piemēro vienādi.

Līdz ar to apvienība rosina, lai visi nodokļu auditu pārskati un VID ģenerāldirektora lēmumi tiktu publiskoti. Viņuprāt, no pienācīgi anonimizētiem un brīvi pieejamiem VID lēmumiem internetā sabiedrība iegūs iespēju pārliecināties, ka VID darbojas tās interesēs un likumus piemēro vienādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu