NEPLP ļauj Latvijas Radio veikt digitālā radio testu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien sēdē apstiprināja grozījumus VSIA «Latvijas Radio» (LR) izsniegtajā apraides atļaujā, kas paredz gada laikā veikt LR programmu zemes ciparu apraidi testa režīmā DAB+ sistēmā, aģentūru LETA informēja NEPLP.

LR programmu zemes ciparu apraidi testa režīmā DAB+ sistēmā LR veiks sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC) no šā gada 17.novembra līdz 2017.gada 16.novembrim. Testa laikā LVRTC uz esošā raidītāja platformas digitālā režīmā gada garumā raidīs LR programmas. NEPLP ir lēmusi digitālo radio apraidi testa veikšanas laikā nepiedāvāt komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem.

DAB+ tehnoloģija pēdējās desmitgadēs ir ieviesta vairākās Eiropas valstīs, bet Latvijā līdz šim nav apzināti potenciālie ieguvumi, ko šī tehnoloģija varētu sniegt sabiedrībai un radio nozarei.

Jau ziņots, ka testa rezultāti par digitālās radio apraides tehnoloģiskajām iespējām un ekonomiskajiem apsvērumiem būs pieejami visai radio nozarei. Testu veikšanai nav nepieciešamas papildu investīcijas no valsts budžeta, visus testa izdevumus segs LVRTC no saviem līdzekļiem. Radio nozares pārstāvjus par digitālā radio testiem NEPLP iepazīstināja diskusijā šā gada 8.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu