Latvija un Ķīna vienojas par sadarbību investīciju projektu fonda veidošanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Šodien «16+1» samita laikā attīstības finanšu institūcija «Altum» un Ķīnas Industriālā un komercbanka (Industrial and Commercial Bank of China (ICBC)) parakstīja sadarbības nodomu protokolu, veidojot fondu investīciju projektu finansēšanai Centrāleiropā un Austrumeiropā, aģentūrai LETA pavēstīja «Altum» sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte.

Viņa norādīja, ka valdība ir nominējusi «Altum» pārstāvēt Latviju investīciju projektu fonda veidošanā. Nodomu protokolu parakstīja «Altum» valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš un ICBC fondu pārvaldes kompānijas Sino-CEEF izpilddirektors Chens Aipings.

«Nodomu protokols ir vēl viens solis tuvāk tam, lai Latvija varētu iesaistīties sadarbības mehānismā finanšu jomā starp Ķīnu un Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm. Tādējādi esam pavirzījušies tuvāk Latvijas iespējamajai dalībai jaunā finansēšanas platformā, kuras mērķis ir palielināt investīcijas reģionā. Gatavību piedalīties fonda izveidē jau apliecinājušas Polija un Čehija. «Altum» ar savu pieredzi un ekspertīzi investīciju projektu virzīšanā ir gatava strādāt Latvijas interesēm labākā iespējamā sadarbības modeļa izveidošanai,» sacīja Bērziņš.

Jau vēstīts, ka šodien Rīgā sācies «16+1» valstu biznesa forums. Forums pulcē 18 valstu premjerus un 750 augsta līmeņa valsts un uzņēmējdarbības pārstāvju.

«Altum» ir Latvijas valstij piederoša kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas. Attīstības finanšu institūcijas «Altum» 40% akciju turētājs ir Finanšu ministrija, 30% akciju turētājs - Ekonomikas ministrija un 30% akciju turētājs - Zemkopības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu