77% iedzīvotāju uzskata, ka cenu kāpums ikdienas precēm ir jūtams

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Elektrības cenu kāpums, apkures sezonas sākšanās, inflācija – kā to visu savos maciņos un ikdienā izjūt Latvijas iedzīvotāji? LNT raidījums 900 sekundes sadarbībā ar aģentūru TNS veica aptauju, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli.

Galvenais atzinums ir šāds: vairums jeb 77% aptaujāto atzīst – jā, cenu kāpums ikdienas nepieciešamības precēm un pakalpojumiem ir jūtams.

Tikai 20% saka, ka viņi cenu kāpumu nav pamanījuši, bet trīs procentiem iedzīvotāju īsti nav viedokļa par cenu pārmaiņām

Pirmajā vietā ir izmaksas par mājokli, ūdeni, elektroenerģiju, gāzi, apsaimniekošanu, remontu, īri. Tātad praktiski viss, kas saistīts ar dzīves vietu.

Otrajā vietā – pārtika un bezalkoholiskie dzērieni; trešajā vietā – transporta pakalpojumi un degviela. Tālāk, ja runā par cenu kāpumu, ko izjutuši jeb pamanījuši iedzīvotāji, ir veselības pakalpojumu sadārdzināšanās un tad seko apģērbs un apavi.

Salīdzinoši retāk iedzīvotāji norādījuši, ka izjutuši cenu kāpumu – mobilajiem un fiksētajiem sakariem, internetam un pasta pakalpojumiem. Tālāk seko izmaksas mājokļa iekārtošanai, mājturības piederumiem un mājas uzkopšanas precēm.

Cenu kāpums pamanīts arī alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem; tāpat , atpūtas un kultūras pakalpojumiem.

Un vēl viens svarīgs atzinums – katrs piektais iedzīvotājs atzinis, ka vairāk jāmaksā par izglītības pakalpojumiem; par bērnudārzu, skolu, kā arī augstskolu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu