ES nosaka jaunas individuālās sankcijas pret Sīriju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienība (ES) ceturtdien noteikusi sankcijas pret vēl desmit augsta ranga Sīrijas amatpersonām par mierīgo iedzīvotāju vardarbīgu apspiešanu.

«Melnajā sarakstā» iekļauto personu vidū ir «augsta ranga bruņoto spēku amatpersonas un nozīmīgas personas, kas saistītas ar režīmu,» paziņojusi ES.

Bloka paziņojumā minēts, ka jaunās sankcijas skars tos, kuri ir «atbildīgi par Sīrijas mierīgo iedzīvotāju vardarbīgu apspiešanu, gūst labumu vai atbalsta režīmu un/vai ir saistīti ar šādām personām».

Kopā ES ieviesusi sankcijas pret 217 fiziskām personām, liedzot tām iebraukt bloka teritorijā, kā arī iesaldējot to bankas kontus. Sankcijas noteiktas arī pret 69 juridiskām personām, iesaldējot to kontus.

ES pret Sīriju noteikusi arī citas sankcijas, tostarp bruņojuma un naftas embargo, kā arī investīciju ierobežojumus.

Šīs plašākās sankcijas tika pagarinātas maijā un būs spēkā līdz nākamā gada 1.jūnijam.

Bloka līderi pagājušajā nedēļā vienojās pastiprināt sankcijas pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu, norādot uz Alepo pilsētas bombardēšanu. ES līderi tomēr atteicās no sankciju draudiem pret Krieviju, kas atbalsta Asada režīmu, jo parādījās domstarpības dalībvalstu vidū.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu