Drošības policija vērtēs informācijas noplūdi par VID vadītāja amata kandidātiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Drošības policija (DP) vērtēs Valsts kancelejas iesniegumu, kurā lūgts noskaidrot, kādā veidā notikusi informācijas noplūde par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidātiem, informēja DP.

LETA jau ziņoja, ka mirklī, kad tika saņemtas ziņas par informācijas noplūdi, Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš esot vērsies tiesībsargājošās iestādēs ar lūgumu noskaidrot, kādā veidā informācijas noplūde ir radusies. «Šādas noplūdes nedrīkst notikt. Tas ļoti kaitē kopējai centralizētajai vadītāju atlasei,» iepriekš aģentūrai LETA pauda Krieviņš.

Viņam gan esot grūti komentēt, kāpēc informācija tikusi nopludināta, nezinot, kurš no cilvēkiem to ir darījis, jo konkursa komisijā ir dažādi cilvēki, turklāt ir arī novērotāji.

Atlases komisijas locekļus izvēlējusies finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS). Arī ministre intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» paudusi nožēlu, ka publiskajā telpā jau izskanējuši kandidātu vārdi, kas pieteikušies konkursam, un izteica cerību, ka tas netraucēs komisijai izvērtēt kandidātus.

Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) raidījumam norādījis, ka turpmākajos konkursos būs jāpastiprina katra konkursa komisijas locekļa atbildība - jāparakstās par ziņu neizpaušanu līdz noteiktam brīdim.

LETA jau ziņoja, ka pēc tam, kad konkursa komisija ziņoja, ka konkursa otrajā kārtā tiek virzīti astoņi no 19 pretendentiem, publiskajā telpā parādījās informācija, kuri ir šie kandidāti. Arī pēc tam, kad tika ziņots par četriem trešajā atlases kārtā iekļuvušajiem, tapa zināms, kuri ir šie kandidāti - Andris Ņikitins, Kaspars Rumba, Kristaps Klauss un Ilze Cīrule. Tomēr vēlāk Kristaps Klauss no tālākas kandidēšanas atteicās.

VID ģenerāldirektora amata pretendentu izvērtēšana norisināsies vēl līdz 1.novembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu