«Dzintara» veikalos pārdošanas apjomi pēdējo piecu dienu laikā trīskāršojušies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pateicoties iedzīvotāju atbalstam, AS «Dzintars» veikalos pārdošanas apjomi pēdējo piecu dienu laikā ir trīskāršojušies, informēja «Dzintara» valdes priekšsēdētājs Iļja Gerčikovs.

Viņš norāda, ka tas noteikti palīdzēs ātrāk kāpināt uzņēmuma ražošanas jaudas, samazināt preces deficītu veikalu plauktos un ātrāk izpildīt uzņēmuma saistības pret valsts budžetu.

Gerčikovs atgādināja, ka tiesiskās aizsardzības process (TAP) ir «Dzintara» brīvprātīga izvēle, jo tam radušās finansiālas grūtības un tas vēlas turpināt veiksmīgu saimniecisko darbību. «Vienkāršā valodā runājot - tas nav bankrots,» uzsvēra Gerčikovs.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa kosmētikas ražotājam AS «Dzintars» ierosinājusi TAP lietu, liecina Maksātnespējas reģistra informācija. Lieta ierosināta 17.oktobrī.

Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka divas krīzes, no kurām viena bijusi 2008., bet otra 2014.gadā, veicinājušas «Dzintara» tradicionālo tirgu samazināšanos, pārdošanas apjomu kritumu un apgrozāmo līdzekļu trūkumu. Uzņēmumam sāka uzkrāties parādi.

Patlaban tas esot gandrīz norēķinājies ar visiem izejvielu piegādātājiem un pakalpojumu sniedzējiem, taču iekavēti tika nodokļu maksājumi, kā rezultātā izveidojās parāds 3,2 miljonu eiro apmērā. Pērn «Dzintars» nomaksājis parādu 1,5 miljonu eiro apmērā. Taču ar to nepietiekot.

Sociālajos tīklos iedzīvotāji tika aicināti atbalstīt «Dzintaru», pērkot uzņēmuma produkciju.

Jau vēstīts, ka «Dzintars» pagājušajā gadā strādāja ar 5,911 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi palielinājās par 76% - līdz 2,633 miljoniem eiro.

«Dzintars» ir parfimērijas un biokosmētikas izstrādātājs un ražotājs. «Dzintara» sortiments ietver vairāk nekā 1000 veidu kosmētikas, parfimērijas produktu, kā arī dekoratīvās kosmētikas izstrādājumus. Kompānija ir reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,817 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu