Kučinskis: Lai lemtu par palīdzību «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcai», ir nepieciešams redzēt biznesa plānu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Lai valdība varētu lemt par kādu palīdzību AS «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca», ir nepieciešams no uzņēmuma saņemt kādu biznesa plānu, šodien žurnālistiem teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Pagaidām vēl esot pāragri runāt par kāda galvojuma izsniegšanu, noteica premjers.

Taču, lai valdība varētu vērtēt situāciju, ir nepieciešams, lai uzņēmums sagatavotu un iesniegtu restrukturizācijas plānu, kā arī biznesa plānu, uzsvēra premjers.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca» lūdz piešķirt valdības garantijas bankas kredīta nodrošināšanai. Uzņēmuma pārstāvji iepriekš vēstīja, ka vienošanās ar «Swedbank» attiecībā uz kredītlīgumiem, kuru darbības termiņš beidzas šogad, un iespējamo saistību nepildīšanu (defoltu) pret banku nav panākta. Bankas atteikums saistīts ar rūpnīcas finanšu situāciju un bankas pārliecības par pasūtījumu apjoma palielināšanos trūkumu.

«Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca» skaidro, ka sarežģītā politiskā situācija attiecībās starp Krieviju un Eiropas Savienību novedusi pie Krievijas tirgus pasūtījumu apjoma krasas samazināšanās.

Tikmēr finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) ir skeptiska par iespēju piešķirt «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcai» valsts garantiju. Ministre aģentūrai LETA atzina, ka uzņēmumam ir tiesības prasīt valsts atbalstu, bet, pirms domāt par tāda piešķiršanu, valstij ir jāizvērtē iespējamās atbalsta iespējas.

«Daugavpils rūpnīcā ir daudz nodarbināto, turklāt reģionos patlaban ir grūti radīt jaunas darbvietas. Šis faktors uzliek valdībai emocionālu un morālu atbildību meklēt risinājumus,» sacīja finanšu ministre.

Viņa arī uzsvēra, ka, pirms lemt par kāda veida atbalstu sniegšanu rūpnīcai, ir jāsaņem un jāizvērtē visa informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu