«Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca»: Atbalstot uzņēmumu, valsts izglābs transporta mašīnbūves nozari

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valstij grūtā brīdī atbalstot vilcienu remontētāju AS «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca», tiks glābta Latvijas transporta mašīnbūves nozare, teikts kompānijas paziņojumā biržai «Nasdaq Riga».

«Vēlreiz uzsveram, ka «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca» nekad nav lūgusi un nelūdz naudas līdzekļus no valsts. «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca» lūdz sniegt atbalstu vietējiem ražotājiem. Tā ir viena no formām, kas ir komercbankas kredīta nodrošināšanas garantija. Atbalstot «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcu» kritiskajā brīdī, Latvijas valdība ne tikai saglabās uzņēmumu, bet arī izglābs veselu valsts transporta mašīnbūves nozari,» sacīts uzņēmuma paziņojumā.

Kompānijas pārstāvji atzīmē, ka pēc ilglaicīgām pārrunām ar «Swedbank» par kredīta termiņa pagarināšanu banka ieteikusi dzēst būtisku kredīta daļu. «Šis nosacījums pašreizējā finansiālajā situācijā no «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas» puses nav pieņemams un izpildāms,» uzsver kompānijas pārstāvji, piebilstot, ka tāpēc, lai izvairītos no negatīva scenārija, uzņēmums vērsās pie Latvijas valdības ar lūgumu piešķirt valdības garantijas bankas kredīta nodrošināšanai.

Tāpat kompānijas vadība norāda, ka «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas» valde veic vairākas darbības uzņēmuma stabilizācijai un turpmākai attīstībai, tostarp notiek pārrunas ar vairākām Latvijas bankām par kredītsaistību pārfinansēšanu un kredīta summas palielināšanu, paralēli runājot arī ar «Swedbank» par kreditēšanas nosacījumu izmaiņām, kā arī uzņēmumā ir izstrādāts stratēģiskās attīstības plāns, kas paredz darbību vairākos virzienos, tostarp darbības turpināšanu jau apgūtajā tirgū - Muitas Savienības kompānijām piederošo lokomotīvju remontā, kā arī ritošā sastāva modernizāciju un remontu Eiropas Savienības tirgū, rezerves daļu izgatavošanu iekārtām, kas daļēji iegādātas ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu, jauna ritošā sastāva ražošanu, kā arī dīzeļvilcienu modernizāciju atbilstoši projektam, ko izstrādājis «Pasažieru vilciens».

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca» lūdz piešķirt valdības garantijas bankas kredīta nodrošināšanai. Uzņēmuma pārstāvji iepriekš vēstīja, ka vienošanās ar «Swedbank» attiecībā uz kredītlīgumiem, kuru darbības termiņš beidzas šogad, un iespējamo saistību nepildīšanu (defoltu) pret banku nav panākta. Bankas atteikums saistīts ar rūpnīcas finanšu situāciju un bankas pārliecības par pasūtījumu apjoma palielināšanos trūkumu.

«Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca» skaidro, ka sarežģītā politiskā situācija attiecībās starp Krieviju un Eiropas Savienību novedusi pie Krievijas tirgus pasūtījumu apjoma krasas samazināšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu