LIAA konkursā meklē Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības vadītāju Dānijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) izsludinājusi konkursu uz Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Dānijā vadītāja amata vietu uz noteiktu laiku, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Galvenie amata pienākumi pārstāvniecības vadītājam būs nodrošināt pārstāvniecības darbību atbilstoši LIAA darba plānam, izplatīt informāciju Dānijas kompānijām par Latvijas tautsaimniecību, nozarēm, uzņēmējdarbības vidi, Latvijas uzņēmumiem un to precēm, sadarbības iespējām, piedalīties investīciju piesaistes stratēģijas īstenošanā - identificēt potenciālos investorus, veicināt to interesi investēt Latvijā, kā arī sniegt Latvijas uzņēmējiem informāciju par Dānijas kompāniju pieprasījumu pēc Latvijas precēm un pakalpojumiem.

Tāpat pārstāvniecības vadītājam būs jāorganizē Dānijas kompāniju vizītes Latvijā un Latvijas uzņēmēju vizītes Dānijā, sniedzot atbalstu biznesa kontaktu dibināšanā, jāorganizē Latvijas uzņēmumu produktu virzīšanu Dānijas tirgū, jāmeklē un jāuzrunā potenciālos sadarbības partnerus, jāorganizē ārējā mārketinga pasākumus Dānijā (tirdzniecības misijas, produktu prezentācijas u.tml.), jāgatavo informāciju par situāciju Dānijas ekonomikā, kā arī jānodrošina tiešu un regulāru komunikāciju starp Latvijas un Dānijas uzņēmējiem.

Amata pretendentiem jāatbils Valsts civildienesta likuma prasībām, jābūt augstākajai akadēmiskajai vai otrā līmeņa augstākajai profesionālajai izglītībai starptautiskajās ekonomiskajās attiecībās, vadības zinībās vai tirgzinībās, pieredzei vadošā amatā (vismaz trīs gadi), kā arī amata pienākumiem atbilstošai darba pieredzei starptautiskajā uzņēmējdarbībā, mārketingā vai tirdzniecībā (vismaz trīs gadi).

Tāpat vēlama praktiskā pieredze iepirkumu veikšanā, vēlama darba pieredze valsts pārvaldē saistītā jomā, par priekšrocību tiks uzskatīta kandidāta pieredze Dānijas biznesa un sadzīves vidē, zināšanas par valsts pārvaldes darbību un to regulējošiem normatīvajiem aktiem un prasme pielietot praktiskajā darbībā saistošos normatīvos aktus, zināšanas par uzņēmumu attīstības ciklu, biznesa inkubāciju, zināšanu pārnesi un citiem ar inovāciju saistītiem jautājumiem, zināšanas par uzņēmējdarbību un tās tiesisko vidi (t.sk. par valsts atbalstu komercdarbībai),teicamas latviešu valodas zināšanas, kā arī angļu valodas zināšanas vismaz C1 līmenī. Par priekšrocību tiks uzskatītas labas dāņu valodas zināšanas (rakstīšana, runāšana, sapratne vismaz B1 līmenī).

Amata pretendentiem jābūt arī teicamai prezentāciju sagatavošanas un prezentēšanas prasmei, spējai apkopot, sistematizēt un analizēt lielu informācijas apjomu, labai prasmei dokumentu izstrādāšanā, noformēšanā un lietvedībā, teicamai prasmei strādāt ar standarta biroja programmatūru, komunikabilitātei, precizitātei un augstai atbildības izjūtai, prasmei patstāvīgi organizēt un plānot darba izpildi noteiktā termiņā, spējai veikt darbu patstāvīgi un spējai risināt problēmsituācijas, kā arī prasmei sniegt operatīvu informāciju par darba rezultātiem.

Pretendenti var pieteikties 20 dienu laikā no paziņojuma publicēšanas dienas, iesniedzot LIAA Personāla vadības nodaļai (Pērses ielā 2, Rīgā, LV-1442) vai nosūtot uz e-pasta adresi (personals@liaa.gov.lv ar norādi «Dānijas pārstāvniecības vadītājs») pieteikuma vēstuli, CV latviešu valodā, izglītību un citu pretendenta kvalifikāciju apliecinošu dokumentu kopijas (pretendentiem, kuri izglītību ieguvuši ārvalstīs, lūgti pievienot dokumentu par tās akadēmisko atzīšanu Latvijā), kā arī praktisko uzdevumu, kas sastāv no divām daļām, tostarp jāuzskaita trīs pamatotas priekšrocības, kāpēc Dānijas investoram būtu jāinvestē tieši Latvijā. Kāpēc jāizvēlas Latvija, salīdzinot ar kaimiņvalstīm Igauniju un Lietuvu (atbildi jāsagatavo angļu valodā, teksta apjoms - viena A4 lapa, bez pielikumiem), kā arī jāapraksta trīs Latvijā ražotas preces vai pakalpojumi un jāpamato to eksporta konkurētspēju Dānijas tirgū (atbildi jāsagatavo latviešu valodā, teksta apjoms - viena A4 lapa, bez pielikumiem).

Pēc dokumentu atbilstības izvērtēšanas konkursa pirmajā kārtā plānots sazināties tikai ar tiem pretendentiem, kuru kandidatūras tiks izvirzītas konkursa otrajai kārtai.

LIAA mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, veicinot ārvalstu investīciju apmēra pieaugumu un palielinot Latvijas konkurētspēju pašmāju un starptautiskajos tirgos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu