Aptauja: Latvijā 28% iedzīvotāju paroles maina reizi ceturksnī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOEL CARRETT / AAP

Latvijā 28% iedzīvotāju atzīst, ka paroles maina reizi trijos mēnešos, atklāj Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas sadarbībā ar pētījumu centru SKDS veiktā aptauja. Savukārt 27% aptaujāto atzīst, ka paroles veido atbilstoši labai praksei, tas ir, izmantojot mazos un lielos burtus, ciparus un simbolus.

Atbilstoši aptaujas datiem trīs izplatītākie piesardzības pasākumi personīgo datu drošībai Latvijā ir paroles vai PIN koda neizpaušana (ievēro 83,7%), e-pasta vēstuļu no svešiem sūtītājiem nevēršana vaļā (66,5%), atšķirīgas paroles sociālo tīklu kontiem un interneta bankai (62,9%). No aptaujātajiem 57,5% norādījuši, ka paroles nepieraksta ne uz papīra, ne telefonā, savukārt 41,3% regulāri atjauno programmatūru.

Aptauja veikta oktobrī, izvaicājot 1005 respondentus visā Latvijā.

Lai pievērstu iedzīvotāju uzmanību personīgo datu drošībai, asociācija sadarbībā ar Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju «Cert.lv» izveidojusi interaktīvu digitālo testu «Cik grūts medījums tu esi krāpniekiem?», kas ļauj novērtēt savu prasmju un zināšanu līmeni par personīgo datu drošību. Tests pieejams Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu