Saeimas komisija aicina valdību atslepenot bankas «Citadele» pārdošanas darījumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija ir nosūtījusi vēstuli Ministru kabinetam ar aicinājumu atcelt ierobežotas pieejamības statusu visai informācijai, kas saistīta ar AS «Citadele banka» pārdošanas darījumu, informēja parlamenta Preses dienestā.

Šāds aicinājums ir tapis pēc tam, kad komisija, izvērtējot Valsts kontroles ziņojumu par bankas pārdošanas procesu, konstatēja, ka vēl joprojām liela daļa informācijas, kas saistīta ar šo darījumu, ir klasificēta un nav pieejama sabiedrībai.

«Valsts bankas pārdošana ir ļoti nozīmīgs darījums, kas tieši vai pastarpināti ir ietekmējis un turpina ietekmēt jebkura Latvijas iedzīvotāja dzīves kvalitāti, tādēļ sabiedrībai ir tiesības saņemt pilnīgu informāciju par bankas «Citadele» pārdošanas darījumu. Jebkuram iedzīvotājam ir jābūt iespējai novērtēt šī darījuma lietderību un iesaistīto amatpersonu atbildību,» norāda komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (ZZS).

Par veiktajiem informācijas atslepenošanas pasākumiem komisija valdību ir aicinājusi informēt līdz šā gada 25.novembrim.

Kā ziņots, risinot bankas «Citadele» pārdošanu, lēmumu pieņemšanas un izskatīšanas process nebija organizēts tā, lai tiktu pieņemti valstij maksimāli labvēlīgi lēmumi.

Valsts kontroliere Elita Krūmiņa intervijā Latvijas Radio iepriekš norādīja, ka Valsts kontrole secinājusi, ka «Citadeles» pārdošana faktiski pēdējā brīdī liedza nopietni iestāties par valsts interesēm. «Patiesībā Latvijai bija jau lielā mērā jāpieņem tie nosacījumi, ko piedāvāja partneri,» skaidroja Krūmiņa. Banku valsts esot varējusi pārdot par 25-70 miljoniem eiro lielāku summu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu