Rīgas dome par 2,1 miljonu eiro atkārtoti mēģinās pārdot likvidētās Herdera vidusskolas ēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Rīgas domes Īpašumu departaments par 2,1 miljonu eiro izsolē kārtējo reizi mēģinās pārdot likvidētās Herdera vidusskolas ēku Skolas ielā 32, aģentūra LETA uzzināja Īpašumu departamentā.

Pirmoreiz šo īpašumu pašvaldība mēģināja pārdot 2014.gada rudenī, kad izsoles sākumcena tika noteikta 4,5 miljoni eiro. Kopumā, arvien samazinot sākumcenu, iepriekš izsludinātas septiņas šo telpu izsoles, taču neviens nav bijis ieinteresēts telpas iegādāties. Šajā izsolē īpašuma sākumcena noteikta tāda pati kā pēdējā izsolē šī gada maijā - 2 147 000 eiro. Izsoles solis noteikts 20 000 eiro.

Ēkā iepriekš atradās Rīgas Herdera vidusskola, kas tika apvienota ar Rīgas Krievu vidusskolu un šobrīd ir izvietota telpās Lauku ielā 9.

Īpašums atrodas Rīgas centrā Skolas un Stabu ielas krustojumā. Piecstāvu mūra ēka ir būvēta 1904.gadā pēc arhitekta Konstantīna Pēkšēna projekta. Tās kopējā platība ir 4428 kvadrātmetri, savukārt zemesgabala kopējā platība ir 1197 kvadrātmetri. Ēka ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis «īres nams». Tā ir celta agrīnā racionālistiskā jūgendstilā. Fasādes veidotas ar bagātu apjomu plastiku.

2010.gadā ēkai veikts fasādes remonts, tostarp gan ielas, gan pagalma fasādē ielikti jauni stikla pakešu logi, kā arī nomainītas ieejas durvis kāpņu telpās.

Nekustamā īpašuma sastāvā iekļautais zemesgabals atrodas jaukta centra apbūves teritorijā, kur galvenais izmantošanas veids ir daudzdzīvokļu māju, biroju ēku, tirdzniecības un pakalpojumu objektu, tūrisma un atpūtas iestāžu, kultūras iestāžu, izglītības un zinātnes, veselības aizsardzības iestāžu apbūve un kur dzīvojamās funkcijas īpatsvars zemesgabala apbūvē ir vismaz 80%.

Turklāt īpašums atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa «Rīgas pilsētas vēsturiskais centrs» robežās un UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma vietas «Rīgas vēsturiskais centrs» teritorijā.

Izsolei var pieteikties līdz 3.novembra plkst.16 Rīgas domes Īpašuma departamentā. Izsole notiks 11.novembrī plkst.11 Rātslaukumā 1.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu