Olands: Tuvākajā laikā TTIP neizdosies panākt, tas būtiski jāpārskata

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FREDERICK FLORIN / AFP

Tuvākajā laikā netiks panākta Eiropas Savienības (ES) un ASV brīvās tirdzniecības vienošanās (TTIP), turklāt tajā jāpanāk lielas izmaiņas, lai to vispār kaut kad izdotos noslēgt, piektdien paziņojis Francijas prezidents Fransuā Olands.

«Līdz gada beigām vienošanās nebūs. Mums jārisina sarunas ar jauno ASV administrāciju, bet šodien datumu nosaukt nevar, un TTIP ir fundamentāli jāpārskata, lai kādreiz to izdotos panākt,» viņš pavēstīja.

Olands to pateica pēc divu dienu ES samita, kuru aizēnoja strupceļš sarunās par Visaptverošo ekonomikas un tirdzniecības nolīgumu (CETA) starp Kanādu un ES, kas tiek uzskatīts par paraugu TTIP.

Sarunas par TTIP ilgst jau trīs gadus.

Līguma aizstāvji apgalvo, ka TTIP veicinās ekonomikas izaugsmi un jaunu darbvietu radīšanu, taču tā kritiķi bažījas, ka līgums vājinās patērētāju tiesību aizsardzību un atvieglos lielajiem uzņēmumiem nacionālo likumu apiešanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu