«Bombardier» likvidēs 7500 darbvietu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kanādas lidmašīnu un vilcienu ražošanas uzņēmums «Bombardier» piektdien paziņoja, ka līdz 2018.gada beigām likvidēs ap 7500 darbvietu, mēģinot samazināt izmaksas un uzlabot ražīgumu. Tādi pasākumi tiks veikti, īstenojot pērn prezentēto piecu gadu reorganizācijas plānu.

«Šodien paziņotie pasākumi nodrošinās, ka mums ir pareizā izmaksu struktūra, darbaspēks un organizācija, lai konkurētu un nākotnē uzvarētu,» par pasākumiem, ar kuriem plānots ietaupīt 300 miljonus Kanādas dolāru (207,5 miljonus eiro), paziņoja «Bombardier» ģenerāldirektors Alēns Belmārs.

Darbvietas galvenokārt tiks likvidētas administrācijā pēc tam, kad februārī tika paziņots par 7000 darbvietu likvidāciju ražošanā. Kopā tās veido ap 20% no Monreālā bāzētās kompānijas darbvietu skaita.

Kvebekas provinces reģionālā valdība pērn sniedza glābšanas palīdzību «Bombardier», piešķirot 2,5 miljardus dolāru (1,7 miljardus eiro) par 49,5% akciju kompānijas «C Series» lidmašīnu programmā un 30% akciju tās dzelzceļa produkcijas atzarā.

Kompānijas finanses izsīka, un tā sāka plašus restrukturizācijas centienus pēc tam, kad kavējās «C Series» lidmašīnu piegādes. Tā ir pirmā pilnīgi jauna sērija lidmašīnām ar 100-150 sēdvietām vairāk nekā 25 gadu laikā, kas varētu pastiprināt «Bombardier» iespējas konkurēt ar «Airbus» un «Boeing».

«Bombardier» šogad piegādāja pirmo «C Series» lidmašīnu un ir saņēmusi papildu pasūtījumus lidmašīnai, kas sniedz būtisku degvielas ietaupījumu salīdzinājumā ar citām pašlaik ekspluatācijā esošām lidmašīnām.

«Mēs ticam savai stratēģijai, vadības komandai un spējai sasniegt gan 2016.gada mērķus, gan 2020.gada restrukturizācijas plāna mērķus,» uzsvēra Belmārs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu