Urbanovičs: Koalīcija vienojusies VID vadītāja amatam virzīt LB darbinieku Ņikitinu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Valdošās koalīcijas politiķi ir vienojušies, ka Valsts ieņēmuma dienesta (VID) vadītāja amatam tiks virzīts Latvijas Bankas (LB) Finanšu stabilitātes pārvaldes vadītāja vietnieks Andris Ņikitins, uzskata opozīcijas frakcijas «Saskaņa» vadītājs Jānis Urbanovičs.

Politiķis pauda viedokli, ka koalīcija esot vienojusies par vairākām amatpersonām - VID vadītāju, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieka amatu, kam virzīta Gunta Razāne, savukārt par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadību diskusijas vēl notiekot.

Arī iepriekš Urbanovičs telekanālā LNT sacīja, ka koalīcija panākusi vienošanos par visām šīm kandidatūrām. Savukārt «Vienotības» vadītājs Andris Piebalgs šodien noraidīja šādu vienošanos esamību.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis aģentūrai LETA uzsvēra, ka koalīcija nav vienojusies par VID vadītāja kandidatūru un tāda vienošanās arī nedrīkst būt, jo kandidāti ir jāvērtē komisijai. Vaicāts, vai vienošanās nav panākta starp politisko spēku līderiem vai citiem pārstāvjiem, politiķis atbildēja, ka pats nav vienojies, un viņš domā, ka arī citi ZZS pārstāvji nav vienojušies par nākamo VID vadītāja amata kandidatūru.

Arī nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš un «Vienotības» priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns apgalvoja, ka šādas vienošanās nav.

Jau ziņots, ka konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu tika saņemti 19 pieteikumi, bet konkursa komisija lēma uz konkursa otro kārtu virzīt astoņus pretendentus. Savukārt VID ģenerāldirektora konkursa trešajai kārtai tika virzīti četri kandidāti. Viens no kandidātiem - Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss - gan vēlāk atsauca savu kandidatūru.

VID ģenerāldirektora amata pretendentu izvērtēšana norisināsies līdz 1.novembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu