«Ditton pievadķēžu rūpnīcas» akcionāri atbrīvo padomi un valdi no atbildības saistībā ar zaudējumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Daugavpils pievadķēžu ražotājas AS «Ditton pievadķēžu rūpnīca» akcionāri šodien kārtējā sapulcē apstiprināja kompānijas 2015.gada finanšu pārskatu un atbrīvoja uzņēmuma padomi un valdi no atbildības saistībā ar zaudējumiem, teikts uzņēmuma sniegtajā informācijā biržai «Nasdaq Riga».

Kompānijas pārstāvji informē, ka akcionāri šodien nolēma apstiprināt «Ditton pievadķēžu rūpnīcas» 2015.gada pārskatu kopā ar pielikumiem, ziņojumiem un uz gada pārskatu attiecināmos sabiedrības darījumus un dokumentāciju.

Tāpat akcionāri pieņēma zināšanai «Ditton pievadķēžu rūpnīcas» valdes un padomes ziņojumus par 2015.gada pārskatu, konstatējot, ka uzņēmums pagājušo gadu noslēdza ar zaudējumiem 4 269 964 eiro apmērā. Sabiedrības turpmāko darbību uzdots orientēt uz šo zaudējumu segšanu no nākamo periodu peļņas.

«Ditton pievadķēžu rūpnīcas» akcionāri pieņēma zināšanai arī padomes un valdes ziņojumus par tirgus, kura dalībniece ir kompānija, situācijas analīzi un par paredzamo kompānijas darbību un attīstību 2015.-2017.gadā. Akcionāri atbalstīja arī kompānijas valdes piedāvātos pasākumus «Ditton pievadķēžu rūpnīcas» saimnieciskā stāvokļa uzlabošanai.

Atbilstoši akcionāru lēmumam «Ditton pievadķēžu rūpnīcas» padomei un valdei ir jāturpina pienākumu izpilde atbildoši kompetencei un pilnvaru termiņam.

Jau vēstīts, ka iepriekš «Ditton pievadķēžu rūpnīcas» akcionāru kārtējā sapulce tika sasaukta 29.jūlijā, bet kvoruma trūkuma dēļ tā nenotika un ar to pašu darba kārtību tika pārcelta uz 16.septembri, bet šajā sapulcē akcionāri nolēma to pārcelt uz 21.oktobri, lai nodrošinātu visu sabiedrības akcionāru tiesības iepazīties ar 2015.gada pārskatu un šī pārskata revidenta ziņojumu, ievērojot tiesību normās norādītos termiņus.

Tāpat ziņots, ka 2015.gadā «Ditton pievadķēžu rūpnīca» strādāja ar 6,354 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 40,6% mazāk nekā 2014.gadā, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās par 29,1% un bija 4,27 miljoni eiro.

Uzņēmuma akcijas kotē biržas «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā. Tā lielākie akcionāri ir privātpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu