Latvijas iedzīvotāji ceļojumam gatavi tērēt vidēji 400-700 eiro par cilvēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas iedzīvotāji ceļojumam arī šogad gatavi tērēt vidēji 400-700 par cilvēku, sacīja tūroperatora «Novatours» direktors Leonīds Močeņovs.

«Mēs redzam, ka vidējais ceļojuma ilgums, ko ārvalstīs pavada Latvijas tūrists, ir apmēram viena nedēļa. Naudas apmērs, ko viņš atvēl šādam ceļojumam, svārstās no 400 līdz 700 eiro par cilvēku, kas ir līdzīgi kā pagājušajā gadā,» teica Močeņovs, piebilstot, ka šajā cenā ietilpst kompleksais piedāvājums - gan lidošana, gan arī dzīvošana viesnīcā.

«Novatours» direktors piebilda, ka Latvijas iedzīvotāji ceļojumu izvēlē pamatā dalās divās grupās - ir tādi, kas meklē arvien jaunus ceļojuma galamērķus, un ir daļa, kas dod priekšroku tradicionālajiem silto zemju kūrortiem. Populārākie ceļojumu galamērķi uz siltajām zemēm ir Turcija, Grieķija, Bulgārija, Itālija un Spānija. Savukārt ziemas sezonā pieprasītas ir Ēģipte, Kanāriju salas, Spānijas kūrorti un Taizeme. Tāpat diezgan daudzi ziemas sezonā apmeklē slēpošanas kūrortus Itālijā, Francijā un Andorā.

Viņš arī pastāstīja, ka «Novatours» šajā ziemas sezonā piedāvā jaunus lidojumu galamērķus uz Kanāriju salām - Lanzaroti un Fuerteventuru. «Kopš seniem laikiem Kanāriju salas ir laba alternatīva tiem cilvēkiem, kas negrib doties uz Ēģipti, Apvienotajiem Arābu Emirātiem vai Taizemi. Ziemas periodā ir ļoti grūti atrast vietas, kur ir silta jūra un saule,» teica Močeņovs.

Jau ziņots, ka «Novatours» apgrozījums pērn pieauga par 11,4% - līdz 21,861 miljonam eiro, savukārt peļņa saruka par 89% - līdz 36 613 eiro.

«Novatours» ir Latvijas tūrisma operators, kurš dibināts 2000.gadā. Galvenās tā biznesa aktivitātes ietver komplekso tūrisma braucienu organizēšanu un čartera lidojumu pakalpojumu pārdošanu. «Novatours» pamatkapitāls ir 176 435 tūkstoši eiro, un tā vienīgais īpašnieks ir Lietuvas uzņēmums «Novaturas Akcine Bendrove».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu