Saeimā iesniegti 12 000 parakstu par IIN atcelšanu valsts pirmā līmeņa pensijām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DOMINIC STEINMANN / KEYSTONE FILE

Saeimā iesniegti aptuveni 12 000 iedzīvotāju parakstu par iedzīvotāju ienākumu nodokļa (IIN) atcelšanu valsts pirmā līmeņa pensijām, informēja iniciatīvas «Pensija bez nodokļa» komunikācijas konsultante Līga Ratniece.

Iniciatīvas autors Arnis Vērzemnieks norādīja, ka «šis ir mirklis, kad Saeimas deputāti varēs parādīt, vai viņi patiešām domā par sociālās nevienlīdzības mazināšanu, spēj norobežoties no ierēdņu izteikumiem par iztrūkumu apmēru, kādu varētu radīt šī iniciatīva, un atrast veidu, kā mainīt sistēmu, kurā valsts nauda no viena maka tiek pārlikta otrā».

«Jautājums ir par valsts attieksmi pret iedzīvotājiem, kuri visu mūžu strādājuši un vēlas saņemt cilvēka cienīgas vecumdienas,» pārliecināts Vērzemnieks.

Paraksti tika vākti gan portālā «Manabalss.lv», gan kolektīvajā iesniegumā, kuru varēja parakstīt klātienē vairākās vietās Rīgā, kā arī Salaspilī.

Iniciatīvu ir atbalstījusi arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, Latvijas Pensionāru federācija, Latvijas Pašvaldību darbinieku arodbiedrība, senioru klubs «Rudens», Rīgas Latviešu biedrības Pensionēto skolotāju klubs, biedrība «Rīgas aktīvo senioru alianse» (RASA), biedrība «Kultūras un mākslas darbinieku apvienība «Harmonija»», biedrība «Rīgas Pensionāru savienība», Salaspils novada pensionāru kopa, biedrība «Latvijas savienība «Černobiļa»».

Iniciatīva sākta 2016.gada martā portālā «Manabalss.lv», lai savāktu pietiekami daudz parakstu un iesniegtu Saeimā priekšlikumu par iedzīvotāju ienākuma nodokļa atcelšanu valsts maksātajām pirmā līmeņa pensijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu