Eiropas policija veikusi plašu operāciju pret PVN krāpniekiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Eiropas valstu policija plašā operācijā pret krāpniekiem ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) aizturējusi 18 cilvēkus, ceturtdien paziņoja tiesībsargājošās iestādes.

Kratīšanu un aizdomās turamo aizturēšanu detektīvi trešdien veica Austrijā, Beļģijā, Lielbritānijā, Vācijā, Īrijā, Itālijā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Spānijā un Zviedrijā.

Operācija tika veikta sadarbībā Eiropas Savienības (ES) Aģentūru krimināltiesiskajai sadarbībai («Eurojust») un Eiropolu un tajā piedalījās vairāk nekā 2000 policistu.

Tā bija vērsta pret PVN krāpnieku bandu, kas «atbildīga par aptuveni 320 miljonu eiro izkrāpšanu no ES pilsoņiem», teikts «Eurojust» un Eiropola kopīgā paziņojumā.

Policija aizturējusi 18 aizdomās turamos, veikusi 38 kratīšanas un konfiscējusi vairāk nekā 636 000 eiro.

Noziedzīgais sindikāts «izmantojis sarežģītu infrastruktūru, ieskaitot buferkompānijas, (..) lai atmazgātu naudu un veiktu ar noziedzību saistītas naudas pārskaitījumus uz dažādām dalībvalstīm un trešajām valstīm,» teikts paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu