«Rīgas siltums» aizņemas € 15 miljonus apgrozāmo līdzekļu nodrošināšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

AS «DNB banka» piešķīrusi finansējumu AS «Rīgas siltums» 15 miljonu eiro apmērā, kas tiks izmantots uzņēmuma sezonālo nepieciešamību nodrošināšanai, informēja bankā.

Banka jau vairāk nekā desmit gadus sadarbojas ar «Rīgas siltumu», nodrošinot uzņēmumam apgrozāmos līdzekļus, kā arī finansējot investīciju projektus.

«Rīgas siltumā» skaidroja, ka piešķirtais finansējums uzņēmumam nepieciešams uzņēmuma apgrozāmo līdzekļu nodrošināšanai. Par piegādāto enerģiju «Rīgas siltumam» tekoši jānorēķinās ar saviem piegādātājiem, savukārt siltumenerģijas lietotājiem par patērēto siltumu jānorēķinās līdz nākamā mēneša 20.datumam, tādējādi piešķirtie līdzekļi ir svarīgi finanšu plūsmas stabilizēšanai. Šādu praksi uzņēmums īsteno nu jau vairākus gadus.

«Rīgas siltums» ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

Uzņēmums piegādā 76% Rīgai nepieciešamās siltumenerģijas, kas tiek izmantota apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap 800 kilometru, no kuriem 74% atrodas «Rīgas siltuma» īpašumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu