ES augstākās revīzijas iestādes nodibinājušas «Rail Baltica» projekta uzraudzības grupu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Eiropas Savienības (ES) augstākās revīzijas iestādes šodien nodibinājušas projekta «Rail Baltica» uzraudzības grupu, aģentūru LETA informēja Valsts kontroles sabiedrisko attiecību speciāliste Alīna Kozlovska.

Bratislavā šonedēļ norisinās ES augstāko revīzijas iestāžu Kontaktu komitejas sanāksme, kurā notikusi projektam «Rail Baltica» veltīta sapulce. Tās laikā parakstīts saprašanās memorands starp Baltijas valstīm un nodibināta operatīva darba grupa projekta uzraudzīšanai.

Tikšanās laikā Baltijas valstu, kā arī Polijas un Somijas augstāko revīzijas iestāžu vadītāji snieguši savu viedokli par turpmāko sadarbību, kā arī uzsvēruši, ka preventīvai rīcībai ir būtiska nozīme projekta potenciālo risku apzināšanā.

Eiropas sliežu platuma projekts «Rail Baltica» ir līdz šim vērienīgākais transporta infrastruktūras projekts ziemeļaustrumu Eiropā. Tas paredz Eiropas sliežu platuma ātrgaitas dzelzceļa izbūvi, savienojot vienotā dzelzceļa transporta tīklā Tallinu, Rīgu, Kauņu, Varšavu un Berlīni. «Rail Baltica» dzelzceļa tīklam jākļūst par izšķirošo posmu Baltijas jūras Ziemeļu transporta koridorā, nodrošinot reģiona ciešāku ekonomisko un administratīvo sadarbību ar pārējām Eiropas valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu