Saeima sāks darbu pie 2017.gada valsts budžeta projekta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Saeima šodien plkst.9 sanāks uz ārkārtas sēdi, kurā deputāti lems par nākamā gada valsts budžeta projekta nodošanu izskatīšanai komisijās, informēja parlamenta Preses dienestā.

Deputātiem būs jālemj arī par vidēja termiņa budžeta ietvara 2017., 2018. un 2019. gadam un ar budžetu saistīto 57 likumprojektu nodošanu vērtēšanai komisijās.

Saeimas ārkārtas sēdes darba kārtībā ir 59 jautājumi.

2017.gada valsts budžeta projektā plānotie ieņēmumi ir 8,066 miljardi eiro, savukārt izdevumi - 8,367 miljardi eiro.

Salīdzinot ar 2016.gada budžetu, nākamgad plānotie valsts budžeta ieņēmumi paredzēti par 664 miljoniem eiro lielāki. Savukārt valsts budžeta izdevumi nākamgad paredzēti par 681 miljonu eiro lielāki nekā šogad.

Budžeta izdevumu pārskatīšanas rezultātā tika rasti papildu 60 miljoni eiro, kurus novirzīt kopējām iniciatīvām un nozaru prioritārajiem pasākumiem. Budžeta izdevumu pārskatīšana turpmāk būs regulāra prakse, uzsver Finanšu ministrija.

Pēc parlamenta ārkārtas sēdes notiks arī kārtējā Saeimas sēde, un tajā deputāti konceptuāli lems par izmaiņām Kriminālprocesa likumā, kas paredz ieviest vienotu instrumentu pierādījumu iegūšanai citās dalībvalstīs - Eiropas izmeklēšanas rīkojumu. Grozījumi rosināti, lai pilnveidotu Eiropas Savienības valstu sadarbību krimināllietu izmeklēšanā.

Deputāti pirmajā lasījumā lems arī par grozījumiem Kredītu reģistra likumā, kas paredz pilnveidot regulējumu valsts finanšu stabilitātes veicināšanas jomā, un par izmaiņām Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā, kas paredz visiem iedzīvotājiem turpmāk nodrošināt iespēju izmantot maksājumu pamatkonta pakalpojumu kredītiestādē.

Tāpat pirmajā lasījumā sēdes darba kārtībā iekļauti grozījumi Reklāmas likumā, kas nepieciešami, lai likumā noteiktu aizliegumu bērnus iekļaut arī augu smēķēšanas produktu un elektronisko cigarešu reklāmās.

Otrajā lasījumā deputāti skatīs izmaiņas likumā «Par zvērinātiem revidentiem», kas nepieciešamas, lai pārņemtu Revīzijas direktīvu un ievērotu Eiropas Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) rekomendācijas attiecībā uz revīzijas komitejas lomas stiprināšanu.

Saeimas 20.oktobra sēdes darba kārtībā ir 11 jautājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu