Jūrmala noliedz, ka Krasovicka dēla kafejnīcai vietu iznomājusi par zemāku cenu nekā konkurentiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Pludmales nogabalu nomas maksa Jūrmalas pludmalē ir no 36 eiro līdz 19 667 eiro, un tikai piecos no 54 tā pārsniedz 10 000 eiro gadā, informēja Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite.

Jūrmalas domes izsolīto pludmales nogabala no 4.līnijas līdz 5.līnijai nomas vietu par 1169 eiro ieguva uzņēmums SIA «Smiļģa properties», kurā 25% pieder uzņēmumam, kura prokūrists ir eksbaņķiera Viktora Krasovicka dēls Georgijs.

Sākotnējā izsolē par īpašumu tika nosolīti 220 973 eiro. Pašvaldība uzskatīja, ka nosolītā summa bija esošajai tirgus situācijai neadekvāti liela, tāpēc grozīja izsoles noteikumus, lai gūtu pārliecību par izsoles dalībnieku patieso nolūku - iegūt konkrētā nogabala nomas tiesības.

Izsoles noteikumu grozījumos tika noteikta papildu drošības nauda 10% apmērā no nosolītās cenas, kuru iemaksājot visiem izsoles dalībniekiem tika dota iespēja turpināt dalību nomas tiesību izsolē.

Izsoles dalībnieki papildu drošības naudu neiemaksāja. Dome uzsver, ka tas apliecina to, ka nodoms nomāt pludmales nogabalu par nosolīto cenu nebija nopietns. Pludmales nogabala nomas tiesību izsole tika atzīta par izbeigtu bez rezultāta, jo neviens no izsoles dalībniekiem noteiktajā termiņā neizpildīja izsoles noteikumus, neiemaksāja papildus noteikto drošības naudu un līdz ar to atteicās no dalības izsolē. Pludmales nogabalu no 4.līnijas līdz 5.līnijai bija iespēja saņemt četriem izsoles dalībniekiem, kuri neviens šo iespēju neizmantoja.

Atkārtotā izsole tika organizēta maija beigās, kad daļa pludmales nomnieku jau ir uzsākuši darbību pludmalē. Jo vēlāk tiek organizēta izsole, jo dalībnieku interese par pludmales nogabala nomas tiesību izsoli ir zemāka.

Līgumā noteiktā nomas maksa 1169 eiro ir atklātas un publiskas izsoles rezultātā, un tajā piedalījās trīs pretendenti. Nogabals iznomāts līdz 2017.gada 8.septembrim.

Dome uzsver, ka daļa Jūrmalas pludmales nogabalu, arī Lielupes, Bulduru un Dzintaru apkārtnē, iznomāti par izsoles sākuma cenu, jo pieteicās tikai viens dalībnieks. Piemēram, trīs nogabali Bulduros, no 12.līnijas līdz 9.līnijai, ir iznomāti par izsoles sākuma cenu, attiecīgi 1488 eiro, 611 eiro un 559 eiro.

Blakus esošais pludmales nogabals no 4.līnijas līdz 3.līnijai tika iznomāts par nosolīto cenu, un tas ir 4782 eiro gadā. Savukārt kopā ar blakus esošo nogabalu no 3.līnijas līdz 2.līnijai par tiem tiek maksāta nomas maksa 10 000 eiro.

No Jūrmalas domes iznomātajiem 54 pludmales nogabaliem tikai vienam cena sasniedz gandrīz 20 tūkstošus eiro gadā.

Jau ziņots, ka Jūrmalas dome Gata Trukšņa (ZZS) vadībā Viktora Krasovicka dēla Georgija vasaras kafejnīcai «Legend Beach» vietu iznomājusi par krietni zemāku cenu nekā konkurentiem, vēstīja TV3 raidījums «Nekā personīga».

«Legend Beach» pašvaldībai maksā nomas maksu 1200 eiro par sezonu, kamēr citas Jūrmalas kafejnīcas maksā nomas maksu 5000 līdz 20 000 eiro par sezonu. «Legend Beach» kaimiņš par savu vasaras kafejnīcu nosolījis 13 000 eiro, bet otrā pusē esošais individuālais uzņēmums - 10 000 gadā.

Uz «Legend Beach» zemesgabala nomu pieteicās astoņi uzņēmēji. Izsolē summa pieauga līdz 220 000 eiro, taču pašvaldība to pārtrauca, domes lēmumā ierakstot, ka solīšanu turpināt nav vērts, jo tik daudz tik un tā neviens nemaksāšot. Pašvaldība nedeva iespēju noskaidrot uzvarētāju, ne arī tam samaksāt nosolīto nomas maksu.

25.maijā sarīkoja jaunu izsoli, kura ātri noslēgusies un tajā ar 1200 eiro piedāvājumu uzvarēja SIA «Smiļga properties». 25% tajā pieder uzņēmumam, kura prokūrists ir eksbaņķiera Viktora Krasovicka dēls Georgijs.

Nomas tiesību izsole Krasovicka dēlam bijusi izdevīga, jo garantē tiesības minētajā vietā par 1200 eiro gadā strādāt līdz 2020.gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu