Mūrniece: laikus jārod risinājumi pēc diviem gadiem gaidāmajam finansējuma samazinājumam ceļiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Laicīgi jāmeklē risinājumi, lai novērstu paredzamo Eiropas Savienības (ES) finansējuma samazinājumu ceļiem pēc diviem gadiem, šodien sarunas laikā Saeimas namā ar biedrības «Latvijas Ceļu būvētājs» valdes priekšsēdētāju Andri Bērziņu pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Tikšanās notika, lai uzklausītu ceļu būves profesionāļu viedokli un priekšlikumus nozares attīstībai, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

«Kā būtiska problēma iezīmējas nevis nākamā gada budžets ceļu remontiem, bet gan 2019.gads, kad ceļiem vairs nebūs pieejams tik apjomīgs Eiropas Savienības finansējums. Vienojāmies, ka mums jau laikus jāstrādā pie risinājumiem, lai novērstu būtisku finansējuma samazinājumu pēc diviem gadiem,» pēc tikšanās pauda Saeimas priekšsēdētāja.

Bērziņš pateicās Mūrniecei par iespēju tikties un problēmas izpratni, iedziļinoties ceļu nozares problemātikā.

Kā uzsver parlamenta spīkere nozares finansējuma problēmas šobrīd tiek apkopotas informatīvajā ziņojumā, ko paredzēts izskatīt valdībā. «Situācija noteikti jāvērtē arī par ceļu nozari atbildīgajā Saeimas Tautsaimniecības komisijā. Tās rīcībā būs arī šodien ceļu būvētāju iesniegtā informācija,» norāda Mūrniece.

Šodien sarunā klāt bija arī par ceļu nozari atbildīgās Satiksmes ministrijas (SM) parlamentārais sekretārs Edgars Tavars (ZZS).

Saskaņā ar valdības piedāvāto 2017.gada valsts budžeta projektu SM budžets nākamgad pieaugs, sasniedzot 372,7 miljonus eiro, un lielāko daļu no šiem līdzekļiem paredzēts novirzīt autoceļu stāvokļa uzlabošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu