Par tonnām vecas pārtikas pārmarķēšanu vainotajai SIA «Triom» uzliek € 1000 naudas sodu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) piemērojis 1000 eiro lielu naudas sodu uzņēmumam SIA «Triom», kura noliktavā Jelgavā septembrī atklāta vērienīga vecu pārtikas preču pārmarķēšana un pārfasēšana tālākai izplatīšanai lielākajos tirdzniecības tīklos Latvijā, informēja PVD pārstāve Ilze Meistere.

Uzņēmumam konfiscēts aprīkojums, kas izmantots pārtikas produktu pārmarķēšanā. Tāpat joprojām ir apturēta noliktavas darbība, bet konkrētās lietas materiālus PVD ir nosūtījis Valsts policijai. Uzņēmumam PVD uzraudzībā ir jāiznīcina visi pārbaudes laikā izņemtie pārtikas produkti.

Kā vēstīts, septembra beigās PVD uzņēmuma «Triom» noliktavā Jelgavā atklāja vērienīgu vecu pārtikas preču pārmarķēšanu, konstatējot gandrīz desmit tonnas dažādu saldumu - konfektes, šokolāde, cepumi, kam beidzies derīguma termiņš. Pārbaudē iegūtā informācija liecina, ka «Triom» preces piegādājis plašam tirgotāju lokam, tostarp lielākajiem Latvijas tirdzniecības tīkliem - lielveikaliem «Maxima» un «Rimi», «Mego», «Elvi».

Noliktavā notikusi arī pārtikas preču pārfasēšana - preces, kuru derīguma termiņš jau beidzies, no oriģinālā iepakojuma pārbērtas lielāka izmēra kastēs, pārmarķētas ar jaunu derīguma termiņu un partijas numuru, kā arī ar pievienotiem jauniem pavaddokumentiem.

Šī ir vērienīgākā pārtikas preču pārmarķēšana, kādu PVD jebkad atklājis, norādīja PVD pārstāvji.

Pārkāpums atklāts sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbiniekiem. Pārmarķētās preces no noliktavas izņemtas, sākta administratīvā lietvedība.

Kā liecina «Firmas.lv» dati, «Triom» pērn strādājis ar 1,25 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 1,26 miljoniem iepriekšējā gadā, savukārt uzņēmuma peļņa bijusi 5788 eiro salīdzinājumā ar 5477 eiro peļņu 2014.gadā.

Uzņēmums reģistrēts Jelgavā 1993.gadā, tā pamatkapitāls ir 72 420 eiro, nodarbināto skaits pērn - deviņi darbinieki.

«Triom» īpašnieki ar 33,33% kapitāldaļu katram ir Sergejs Zakrevskis, Vasilijs Zaverjuha un Vladimirs Potaņins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu