Valdība Ķekavas apvedceļa projekta īstenošanai atļauj atsavināt īpašumus par vairāk nekā € 300 000

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība šodien atļāva Satiksmes ministrijai (SM) valsts galvenā autoceļa projekta «E67/A7 Ķekavas apvedceļš» īstenošanai atsavināt īpašumu par kopumā 304 885 eiro, aģentūra LETA uzzināja valdībā.

SM skaidroja, ka projekta īstenošanai jāatpērk nekustamais īpašums «Papildceļš Kaldupe», kas sastāv no zemes 0,25 hektāru platībā, kā arī nekustamais īpašums «Kaldupe C», kas sastāv no zemes 2,56 ha platībā, Ķekavas novada Ķekavas pagastā.

«Minētie nekustamie īpašumi tiek atsavināti transporta infrastruktūras attīstībai, un atsavināšana ir vienīgais veids šā mērķa sasniegšanai,» teikts rīkojuma projekta anotācijā.

SM īpašumus atsavinās par kopumā 304 885 eiro.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka valdība martā atļāva sākt privātās-publiskās partnerības iepirkuma procedūru Ķekavas apvedceļa būvniecībai. Attiecīgais iepirkums, ņemot vērā visus nepieciešamos saskaņojumus, varētu tikt izsludināts 2017.gada vidū, 2019.gadā varētu sākties projektēšana, bet 2020.gadā - būvniecība.

Eiropas Investīciju banka izteikusi gatavību nodrošināt 50% no projektam nepieciešamajiem līdzekļiem aizdevuma veidā.

Attiecīgajā projektā plānota aptuveni 17,5 kilometru valsts galvenā autoceļa A7 Rīga-Bauska-Lietuvas robeža (Grenctāle) posma apvedceļa (Ķekavas apvedceļa) izbūve ar divām braukšanas joslām katrā virzienā posmā no Rīgas robežas līdz autoceļam A5 Salaspils-Babīte (Rīgas apvedceļš) un tālāk vienu braukšanas joslu katrā virzienā līdz pieslēgumam pie autoceļa A7 Rīga-Bauska-Lietuvas robeža (Grenctāle) tā 25. kilometrā.

Partnerības iepirkuma līguma termiņš paredzēts 23 gadi no tā noslēgšanas dienas, kas ietver projektēšanas un būvniecības darbiem trīs gadus, bet apsaimniekošanai - 20 gadu.

Partnerības iepirkuma līguma plānotā līgumcena noteikta 160,606 miljonu eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu