Pieaugs finansējums ģimenes ārstu praksēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

No šodienas ģimenes ārstiem tiks maksāta lielāka kapitācijas nauda un ikmēneša fiksētais maksājums, to paredz grozījumi Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtībā.

Līdz ar to ģimenes ārstiem kapitācijas nauda par vienu personu mēnesī pieaugs no 1,18 līdz 1,23 eiro. Vienlaikus no 424,39 līdz 480,73 eiro tiek palielināts arī ikmēneša fiksētais maksājums ģimenes ārsta praksei.

Šogad kapitācijas naudas palielinājums ģimenes ārstu praksēm no Veselības ministrijas budžeta prasīs papildu 311 059 eiro, bet kopumā gadā šim mērķim būs nepieciešami 1,25 miljoni eiro. Savukārt fiksētā maksājuma palielināšanai šogad nepieciešami 223 867 eiro, bet gadā tam būs nepieciešami 895 468 eiro. Šo finansējumu plānots nodrošināt no līdzekļiem, kas radušies, samazinoties laboratorisko izmeklējumu skaitam. Kopumā šogad izdevies ietaupīt 1,6 miljonus eiro.

Jau ziņots, ka iepriekš tika plānots kapitācijas naudu ģimenes ārstiem palielināt no 1.jūlija, tomēr toreiz Finanšu ministrijai bija iebildumi un tas nenotika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu