Asociācija: «Start-up» vīzas ir svarīgs jautājums ekosistēmas attīstībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņemot vērā to, ka «start-up» vide ir starptautiska, svarīgs jautājums Latvijas «start-up» uzņēmumu ekosistēmas attīstībai ir speciāls vīzu režīms no ārvalstīm nākošajiem ekspertiem, intervijā norādīja Latvijas «Start-up» uzņēmumu asociācijas valdes priekšsēdētāja Jekaterina Novicka.

Novicka sacīja, ka asociācija pašlaik pakāpeniski virza daudzas izmaiņas Latvijas likumdošanā, kas, līdzīgi kā pārējā pasaulē, vēsturiski nav piemērota šādam jaunam biznesa veidam kā «start-up» uzņēmumi.

«Ir visiem zināmā speciālā likumdošana «start-up» uzņēmumiem, pie kuras aktīvi strādājam kopā ar Ekonomikas ministriju, «start-up» vīzu jautājums, kas virzās grūtāk, bet arī virzās un tagad aktivizējies pēc tam, kad pie mums ienāca «Startup Wise Guys» akselerators no Igaunijas,» pauda Novicka. «Viņu programma saņēma vairāk par 100 pieteikumiem, no kuriem ievērojama daļa bija no trešajām valstīm - Indijas, Baltkrievijas un citām.»

«Akseleratora vadītāji saskārās ar problēmu, ka komandas nevar tik vienkārši atvest uz Latviju, tāpēc «start-up» vīzas ir svarīgs jautājums ekosistēmas attīstībai,» uzsvēra asociācijas pārstāve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu