Lielākais privātais apsaimniekotājs «Hausmaster» apkuri pieslēdzis 10% māju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Namu apsaimniekošanas un pārvaldīšanas uzņēmums AS «Hausmaster», atsaucoties uz atsevišķu māju pieprasījumu, pagājušajā nedēļā, 20.septembrī, jau ir sācis siltumenerģijas padevi, un apkurei ir pieslēgti gandrīz 10% apsaimniekoto māju, informēja «Hausmaster» pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Visas dzīvojamās ēkas jau laicīgi ir tehniski sagatavotas apkures sezonai. «Hausmaster» ir pilnībā gatavs sākt siltumenerģijas padevi jebkurā brīdī, tikko dzīvokļu īpašnieki izteiks tādu vēlmi, sacīja Dižbite-Svarinska. «Hausmaster» apsaimniekotajās mājās ir izdevies panākt augstu maksāšanas disciplīnu, un vidēji 80% iedzīvotāju rēķinus apmaksā noteiktajā termiņā, tādēļ nav nekādu draudu, ka apkures pieslēgšana «Hausmaster» mājās varētu tik kavēta.

Uzņēmums ir veicis visus tehniskos sagatavošanas darbus, kā arī jau vasaras mēnešos nodrošinājis labu maksāšanas disciplīnu AS «Rīgas siltums». Sākot apkures sezonu, «Rīgas siltums» saglabā nemainīgu savu prasību - kārtējo apkures sezonu klients var sākt sev vēlamajā laikā, ja mājai nav parādu par patērēto siltumenerģiju.

«Nozarē tipiska ir situācija, ka apsaimniekošanas uzņēmumi ir spiesti ņemt kredītus, lai segtu iedzīvotāju uzkrātos parādus un varētu sākt apkures sezonu. «Hausmaster» mērķtiecīgi strādā ar parādniekiem, un šobrīd ir izdevies īstenot veiksmīgu stratēģiju maksāšanas disciplīnas uzlabošanā, tādēļ uzņēmuma apsaimniekotās mājas var droši sākt apkures sezonu jebkurā laikā,» sacīja Dižbite-Svarinska.

Šobrīd «Hausmaster» pārvaldīšanas un apsaimniekošanas pakalpojumus sniedz 190 objektos.

Saskaņā ar meteorologu datiem, sākot no 2.oktobra, paredzēts palielināts nokrišņu daudzums un pakāpeniska temperatūras samazināšanās, tādēļ «Hausmaster» prognozē, ka aktīvu apkures pieslēgšanu iedzīvotāji vēlēsies, sākot ar 3.oktobri.

Jau ziņots, ka Rīgā apkure pieslēgta 2% pašvaldības AS «Rīgas siltums» klientu jeb 155 ēkām.

Uzņēmuma pārstāve Linda Rence pastāstīja, ka Rīgā apkures sezona sākas, līdzīgi kā ik gadu, atsaucoties uz iedzīvotāju pieprasījumu sākt siltumenerģijas piegādi. Šobrīd apkure pieslēgta 155 ēkām, no tām 31 dzīvojamai mājai, 65 biroju un iestāžu ēkām, četrām ārstniecības iestādēm un 55 izglītības iestādēm.

LETA jau ziņoja, ka jūlija nogalē Lietuvas grupa «Civinity» iegādājās privāto daudzdzīvokļu namu apsaimniekošanas kompāniju «Hausmaster» un kompāniju «Homemaster». Darījums, kuram līdzfinansējumu piešķīrusi banka «Citadele», pabeigts jūlija nogalē. Darījuma summa netiek publiskota.

2015.gadā «Hausmaster» apgrozījums pieauga par 8,1% un sasniedza 8,321 miljonu eiro, bet kompānijas peļņa samazinājās par 11,8% un bija 106 700 eiro, savukārt «Homemaster» apgrozījums pagājušajā gadā pieauga par 40,8% un sasniedza 138 100 eiro, bet kompānijas peļņa saruka par 8,9% un bija 4900 eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu