Latvijas «Start-up» uzņēmumi vēlas piesaistīt lielo korporatīvo uzņēmumu interesi Latvijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas «Start-up» uzņēmumu asociācijas lielais mērķis ir piesaistīt lielo korporatīvo uzņēmumu un ārzemju «gudrās» naudas investoru interesi Latvijai, intervijā aģentūrai LETA sacīja asociācijas valdes priekšsēdētāja Jekaterina Novicka.

«Pirms asociācijas dibināšanas izveidojām manifestu - vienotu publisku dokumentu, kurā minējām lietas, kas mums liekas svarīgas, kurām mēs ticam,» stāstīja Novicka. «Minējām arī 2020.gadu kā atskaites gadu, kurā gribam redzēt, ka Latvija ir tā ideālā vieta reģionā, kur sākt savu «start-up«.»

«Lai šo mērķi sasniegtu, šeit jārada tāda vide, kura būtu pievilcīga ne tikai mūsu pašreizējiem «start-up» uzņēmumiem,» uzsvēra asociācijas pārstāve. «Lai Latvijas «start-up» uzņēmumu vide būtu progresīva un uzrunātu cilvēkus, kas varbūt dabiski nebūtu aizdomājušies par tehnoloģiskā biznesa dibināšanu, kā arī lai tā būtu pievilcīga ārzemniekiem, kam kādu iemeslu dēļ viņu pašreizējā dzīvesvieta nešķiet pievilcīga biznesa sākšanai.»

«Svarīgi, lai «start-up» uzņēmumu dibinātāji uzskatītu, ka šeit dibināt uzņēmumu ir ērti un izdevīgi,» piebilda Novicka.

Novicka arī atklāja, ka asociācijas lielais mērķis, kas sniedzas pāri 2020.gadam, ir piesaistīt lielo korporatīvo uzņēmumu interesi Latvijai, ārzemju «gudrās» naudas investoru interesi. «Taču, lai tās korporācijas un investori skatītos uz Latvijas «start-up» vidi nopietni, mums ir jāparāda, ka Latvijā patiešām ir, ko meklēt. Un tas, ko gribam, lai viņi atrod šeit, ir vērtīgas tehnoloģiskās komercializējamās idejas, kuras ir vērts attīstīt un kurās investēt, izmantojot Latvijas likumdošanas bāzi,» sacīja Novicka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu