Intereses trūkuma dēļ atkārtoti neizdodas izsolīt «Rīgas kinostudijas» ēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

AS «Rīgas kinostudija» piederošo telpu atkārtotā elektroniskā izsole noslēgusies bez rezultāta, informēja zvērinātā tiesu izpildītāja Jura Gehtmana birojā.

Šodien plkst.13 noslēdzās AS «Rīgas kinostudija» piederošo telpu, Šmerļa ielā 3, atkārtotā elektroniskā izsole. Par ēku, kuras novērtējums ir vairāk nekā divi miljoni eiro, izsolē netika saņemts neviens piedāvājums.

Jau ziņots, ka izsole sākās 29.augustā un tās sākumcena bija 1 585 500 eiro. Nekustamais īpašums Šmerļa ielā 3, Rīgā, sastāv no ekspluatācijā nodotas nedzīvojamo telpu ēkas ar telpu kopējo platību 16 168 kvadrātmetri.

Pārdodamā nekustamā īpašuma novērtējums ir 2 114 000 eiro. Parāda piedzinēja - AS «SEB banka».

Pirmā ēku elektroniskā izsole notika pērn septembrī-oktobrī.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pērn 30.martā izbeigusi AS «Rīgas kinostudija» tiesiskās aizsardzības procesu. Tas tika ierosināts 2015.gada janvāra vidū. Savukārt 2013.gada sākumā «Rīgas kinostudijai» tika ierosināts ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process, un arī tas tika izbeigts.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Rīgas kinostudija» 2015.gadā darbojās ar 7846 eiro apgrozījumu un 99 079 eiro zaudējumiem. Savukārt 2014.gadā «Rīgas kinostudijas» apgrozījums bija 37 427 eiro un tā cieta 68 604 eiro zaudējumus.

«Rīgas kinostudija» 2013.gadā dibināja uzņēmumu SIA «Baltic Film Studio» ar pamatkapitālu 3,37 miljoni eiro. «Baltic Film Studio» reģistrēta 2013.gada 12.septembrī, un uzņēmums vienādās daļās pieder «Rīgas kinostudijai» un SIA «Šmerļa terases». Uzņēmuma valdes loceklis ir Alvis Krasovskis.

Strīdi par «Rīgas kinostudiju» norisinās jau gadiem. Piemēram, «Rīgas kinostudijas» maksātnespēju tiesai iepriekš lūdza atzīt arī «SEB banka». Savukārt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa noraidīja «Rīgas kinostudijas» maksātnespējas procesu. Ar pieteikumu par tā sākšanu vērsās kreditori «Šmerļa terases» un SIA «VK Estate».

Iepriekš «Rīgas kinostudijas» bijušais valdes priekšsēdētājs Armands Liberts aģentūrai LETA sacīja, ka parāds radies par 2004.gadā ēkas rekonstrukcijai ņemtu kredītu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu