Eksperts: «Brexit» rada iespējas citu valstu nekustamo īpašumu tirgiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Gaidāmā Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) jeb «Brexit» rada jaunas iespējas citu ES valstu nekustamo īpašumu tirgiem, šodien Baltijas nekustamo īpašumu attīstītāju forumā sacīja Lucernas Universitātes profesors Štefans Kulls.

Sākotnēji nekustamo īpašumu tirgus attīstība varētu pat kristies, taču tad sāksies izaugsme, kas varētu turpināties nākamos 10-15 gadus, prognozēja Kulls.

«Pagaidām «Brexit» satur vēl daudzus neatbildētus jautājumus, bet daudzām kompānijām būs jāpieņem lēmums, vai pilnībā pārcelt savu darbu ārpus Lielbritānijas, vai arī sadalīt savu darbību un pārcelt daļu savu darbinieku. Jebkurā gadījumā tas radīs jaunas iespējas ES nekustamo īpašumu attīstītājiem, kuriem būs jārada jauns papildu biroju telpu apjoms citās valstīs, kas ietekmēs arī mājokļu tirgu,» prognozēja Kulls.

Arī Starptautiskās Nekustamo īpašumu federācijas (FIABCI) prezidents Kirkors Ažderhanjans prognozēja, ka pasaules nekustamo īpašumu tirgus līdz 2020.gadam augs par 55%.

Šodien Rīgā jau uz otro Baltijas nekustamo īpašumu attīstītāju forumu pulcējas nozares profesionāļi: projektu attīstītāji, investori un citi ar nekustamo īpašumu nozari saistīto jomu pārstāvji, lai spriestu par nozarē aktuāliem jautājumiem.

Forums tiek organizēts, sadarbojoties Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijai (LANĪDA) ar FIABCI.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu