Francija lūdz Šveici nodot tai informāciju par aptuveni 45 000 UBS bankas kontu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Francijas varasiestādes lūgušas Šveici nodot tai informāciju par aptuveni 45 000 bankas UBS kontu, kas varētu būt saistīti ar izvairīšanos no nodokļiem, pirmdien ziņo laikraksts «Le Parisien».

Šveices banka UBS jau jūlijā paziņoja, ka Šveices varasiestādes lūgušas sniegt informāciju par tās klientiem pēc Francijas lūguma.

Informācija lūgta par bijušajiem un esošajiem klientiem, kuri dzīvo Francijā, balstoties uz datiem no 2006.gada līdz 2008.gadam.

'Le Parisien" pirmdien publiskoja fragmentus no Francijas nodokļu inspekcijas vēstules, kas datēta ar 11.maiju. Tajā teikts, ka Francija vēlas uzzināt vairāk nekā 45 161 konta numura īpašnieku vārdus.

Šajos kontos noguldīti vairāk nekā 11 miljardi Šveices franku (aptuveni desmit miljardi eiro), no kuriem, visticamāk, nav maksāti nodokļi Francijai, liecina vēstule.

«Le Parisien» ziņoja, ka Francijas varasiestādes jau identificējušas 5782 kontus un vēlas uzzināt kam pieder pārējie 40 379 konti.

Francija sāka izmeklēšanu pret UBS pēc tam, kad bijušie bankas darbinieki atklāja, ka banka izveidojusi sistēmu savu klientu naudas plūsmas noslēpšanai, lai ļautu tiem laika periodā no 2004.gada līdz 2012.gadam izvairīties no nodokļu iekasēšanas institūcijām.

UBS šīs apsūdzības noliedza, apgalvojot, ka tās dalība šādās finansiālās operācijās nav pierādīta.

Pret banku ierosinātas vairākas šādas lietas, galvenokārt ASV, kuru varasiestādes arī apgalvo, ka banka palīdzējusi bagātajiem klientiem izvairīties no nodokļu maksāšanas Savienotajās Valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu