NVA: Rīgas reģionā koncentrējas vairāk nekā puse valsts nodarbināto

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas reģionā koncentrējas vairāk nekā puse valsts nodarbināto, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) dati, ar kuriem šonedēļ iepazīstināti Saeimas deputāti.

Rīgas reģionā ir 54% no nodarbināto skaita valstī un 66% no darba devēju kopskaita, kuri nodarbina vairāk par desmit cilvēkiem.

Rīgā nodarināti aptuveni 375 000, līdz ar to šajā pilsētā koncentrējas trīs ceturtdaļas no darba devēju un nodarbināto skaita reģionā. Savukārt mazākais nodarbināto un darba devēju skaits Rīgas reģionā ir Sējas, Jaunpils un Alojas novadā, liecina NVA dati.

Vērtējot brīvo darbvietu skaitu Rīgas reģionā šā gada astoņos mēnešos, NVA norāda, ka šeit koncentrējas 57% no vakanču kopskaita valstī. Lēnāka vakanču aizpilde ir šādās profesijās - kravas automašīnas vadītājs, kuģu remonatslēdznieks, programmētājs, bīstamu kravu pārvadāšanas transportlīdzekļu vadītājs.

Reģistrētā bezdarba līmenis valstī ir 7,9%, bet Rīgas reģionā - 5,1%, liecina NVA operatīvie dati uz septembra vidu.

Saeimas Nodarbinātības apakškomisija vairākās sēdēs diskutējusi par situāciju nodarbinātībā dažādos Latvijas reģionos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu