Bēdīgi slavenajam baņķierim Kervjēlam «Societe Generale» jāatmaksā miljons eiro

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Bijušajam franču brokerim Žeromam Kervjēlam piektdien dots rīkojums samaksāt vienu miljonu eiro savam bijušajam darba devējam - Francijas bankai «Societe Generale», kas viņa neveiksmīgo darījumu dēļ cieta 4,9 miljardu eiro zaudējumus.

Apelāciju tiesa Versaļā norāda, ka 39 gadus vecais Kervjēls ir daļēji atbildīgs par šiem zaudējumiem, kas Francijas banku 2008.gadā noveda uz bankrota sliekšņa.

«Societe Generale» advokāts pavēstīja, ka šāds tiesas lēmums ir pilnībā apmierinošs.

Tiesa varēja dot rīkojumu Kervjēlam atmaksāt visus 4,9 miljardus eiro vai ne centa, kas gan būtu pazemojoša sakāve bankai.

Kervjēls tika notiesāts apsūdzībās par uzticēšanās pārkāpšanu, viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu, viņam piespriežot piecu gadu cietumsodu, no kuriem divi bija nosacīti.

Kopumā gan viņš cietumā pavadīja vien 150 dienas.

Kervjēls, kurš bankā bija necils ierindas brokeris, spekulēja ar to, ka cenas Eiropas fondu tirgos celsies, taču to krituma dēļ atvērtās pozīcijas radīja nopietnus zaudējumus un bankā iedarbojās automatizēta kontroles sistēma, brīdinot par strauji sarūkošu kapitāla pietiekamības līmeni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu