Laikraksts: «Ericsson» plāno izbeigt ražošanu Zviedrijā, likvidējot 3000 darbavietu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Telekomunikāciju aprīkojuma ražotājfirma «Ericsson» plāno izbeigt ražošanu Zviedrijā, likvidējot apmēram 3000 darbavietu, trešdienas vakarā ziņoja laikraksts «Svenska Dagbladet».

Laikraksts vēstīja, ka ir ieguvis «konfidenciālus dokumentus» par izmaksu samazināšanas programmu trīs miljardu zviedru kronu (313 miljonu eiro) apmērā.

«Svenska Dagbladet» ziņā teikts, ka 60% no šiem līdzekļiem tiktu ietaupīti Zviedrijā, bet pārējie 40% - ārvalstīs.

Ziņu aģentūra AFP vēl nav sazinājusies ar «Ericsson», lai saņemtu komentārus par šo laikraksta ziņu.

Kompānijai ir apmēram 116 000 darbinieku visā pasaulē, tai skaitā 15 000 Zviedrijā. 3000 darbinieku atlaišana notiktu šī uzņēmuma sakaru tīklu nozarē.

Ja laikraksta ziņa tiks apstiprināta, tā nozīmēs vesela laikmeta beigas, jo «Ericsson» ir ražojusi produkciju Zviedrijā kopš 1876.gada.

«Ericsson» aprīlī paziņoja, ka veiks strukturālas pārmaiņas, paplašinot pastāvošu globālu izmaksu un efektivitātes programmu deviņu miljardu kronu (939 miljonu eiro) apmērā, lai veicinātu efektivitāti un izaugsmi.

Jūlijā «Ericsson» vadītāja amatu atstāja Hanss Vestbergs, kurš tajā bija pavadījis septiņus gadus. Viņa vadībā kompānija cīnījās pret konkurenci no sāncenšu «Nokia», «Siemens» un «Alcatel-Lucent» puses, kā arī mēģināja nostiprināties tādos piesātinātos un konkurētspējīgos tirgos kā Eiropa un Ziemeļamerika.

«Ericsson» peļņa gada otrajā ceturksnī kritās par 26%, bet apgrozījums saruka par 11%.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu