«Latvijas Pasts» lielākos ienākumus joprojām gūst no vēstuļu korespondences

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pasta kompānija «Latvijas Pasts» lielākos ienākumus joprojām gūst no vēstuļu korespondences, teica kompānijas valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

«Lielāko daļu [pasta ienākumu] joprojām veido vēstuļu korespondence un citi universālie pasta pakalpojumi. Pieaugošs sektors ir eksprespasta sūtījumi. Būtiska sadaļa joprojām ir mazumtirdzniecība. Tās apgrozījums gan pēdējos gados ir krities, bet mēs ceram apjomus atkal audzēt un daļēji tas jau parādās šā gada rezultātos, jo ir pieaugums pret pagājušo gadu,» stāstīja Vilcāns.

Tāpat «Latvijas Pasts» sniedz maksājumu pakalpojumus. «Arī tur ir kritums un līdz šim tas ir skaidrots ar internetbanku pakalpojumu attīstību. Tam ir pamats, bet arī mēs līdz šim kritiski neesam paskatījušies uz pakalpojumu, kuru paši piedāvājam. Sakārtojot infrastruktūru un to, cik ātri mēs šo pakalpojumu spējam nodrošināt, ceram šo kritumu samazināt,» norādīja kompānijas valdes priekšsēdētājs.

«Latvijas Pasts» sniedz pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, kā arī nodarbojas ar mazumtirdzniecību. Uzņēmums pieder valstij.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu