Darba devējiem EDS būs pieejams jauns pārskats par darbinieku darbnespējas lapu datiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) no 1.septembra darba devējiem būs pieejams jauns pārskats par darbinieku darbnespējas lapu datiem, informēja VID.

No 1.septembra EDS lietotājiem pieejams jauns pārskats «Darbinieku darbnespējas lapu dati», kurā ikviens darba devējs var piekļūt informācijai par nodarbināto slēgtajām un anulētajām slimības lapām. Pārskats pieejams EDS sadaļā «Pārskati» un atrodas pārskatu grupā «Darba devēja pārskati».

Pārskatā tiek attēloti dati no Nacionālā veselības dienesta uzturētās vienotās veselības nozares elektroniskās informācijas sistēmas.

VID atgādina, ka ikviens var kļūt par EDS lietotāju, neslēdzot līgumu ar VID, bet izmantojot savas internetbankas lietotājvārdu un paroli, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izsniegto eID viedkarti vai VAS «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs» izsniegto elektroniskā paraksta viedkarti (e-parakstu).

Plašāka informācija par VID EDS pieejama VID mājaslapā sadaļā «Elektroniskās deklarēšanas sistēma».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu