SWIFT brīdina bankas par kiberzādzībām

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Globālā starpbanku norēķinu sistēma SWIFT otrdien atklāja, ka tās dalībnieku bankām notikuši hakeru uzbrukumi, un aicināja tās ievērot šogad ieviestās drošības procedūras.

Privātā vēstulē klientiem SWIFT norādīja, ka nesenie kiberzādzību mēģinājumi - daži no tiem bijuši sekmīgi - ir nākuši gaismā kopš jūnija, kad SWIFT pēdējo reizi informēja klientus par nesenajiem kiberuzbrukumiem.

«Klientu vides ir tikušas apdraudētas, un notika sekojoši mēģinājumi nosūtīt krāpnieciskas maksājumu instrukcijas», prasot pārskaitīt naudu, pausts aģentūras «Reuters» rīcībā nonākušā vēstulē.

«Draudi ir neatlaidīgi, adaptīvi un sarežģīti - un tie šeit ir uz palikšanu,» norādīts vēstulē.

Februārī no Bangladešas centrālās bankas hakeri nozaga 81 miljonu dolāru (73 miljonus eiro), un no SWIFT vēstules noprotams, ka kopš tā laika hakeru darbība varētu būt pastiprinājusies, vēršoties pret bankām ar vāju datordrošību SWIFT norēķinos.

Nav zināms, cik daudz naudas un no kurām bankām hakeri ir ieguvuši, tomēr noprotams, ka visām cietušajām bankām bijusi vāja datorsistēmu drošība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu