Klaipēdas ostā ierodas kuģis ar jaunu «Statoil» sašķidrinātās gāzes kravu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Klaipēdas ostā Lietuvā trešdien ierodas kuģis ar jaunu Norvēģijas koncerna «Statoil» sašķidrinātās gāzes kravu.

Klaipēdas sašķidrinātās gāzes termināļa (SGT) operatorkompānijas «Klaipedos nafta» preses pārstāve Indre Miļiniene aģentūrai BNS sacīja, ka kuģis «Arctic Discoveries» ostā nogādās ap 140 tūkstošiem kubikmetru gāzes. Tā ir 12.«Statoil» gāzes krava, kas šogad piegādāta Klaipēdas SGT. Iepriekš izskanējis, ka ir paredzēts, ka no janvāra līdz septembra beigām terminālis saņems kopumā 12 gāzes kravas - aptuveni 1,35 miljardus kubikmetru -, bet Miļiniene norādīja, ka trešdien veiktā piegāde nav pēdējā šajā gāzes piegāžu gadā, kas noslēdzas septembra beigās.

«Statoil» gāzi pērk Jonavā bāzētais minerālmēslojuma ražotājs «Achema», enerģētikas koncernā «Lietuvos energija» ietilpstošais gāzes piegādes uzņēmums «Lietuvos duju tiekimas» un dabasgāzes tirdzniecības uzņēmums «Litgas».

«Litgas» savā interneta vietnē norādījis, ka no trešdien atvestās kravas tam nav paredzēts saņemt sašķidrināto dabasgāzi. Domājams, ka uzņēmumam «Lietuvos duju tiekimas», kas piegādā gāzi sadzīves lietotājiem, pirms apkures sezonas sākuma arī atvests tikai neliels daudzums gāzes, tādēļ lielākā daļa kravas acīmredzot domāta Jonavas rūpnīcai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu