Malmstrēma: ASV un ES sarunas par TTIP nav izgāzušās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Smagās Eiropas Savienības (ES) un ASV sarunas par Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerības (TTIP) līgumu nav piedzīvojušas neveiksmi, un mērķis joprojām ir panākt vienošanos līdz brīdim, kad janvārī beigsies pašreizējā ASV prezidenta Baraka Obamas pilnvaru termiņš, otrdien paziņoja ES tirdzniecības komisāre Sesīlija Malmstrēma.

«Es nepiekrītu, ka TTIP pārrunas ir piedzīvojušas neveiksmi. Tās, protams, ir sarežģītas, mēs to zinājām jau no sākuma, taču tās nav izgāzušās,» norāda Malmstrēma.

Viņa šādus komentārus teikusi pēc tam, kad Francijas prezidents Fransuā Olands sacīja, ka vienošanās netiks panākta - vismaz ne līdz tam brīdim, kad janvārī beigsies Obamas pilnvaru termiņš.

Tikmēr Francijas valsts sekretārs ārējās tirdzniecības jautājumos Matiass Fekls aicinājis Eiropas Komisiju apturēt TTIP pārrunas.

Malmstrēma gan uzsver, ka «mūsu mērķis joprojām ir censties panākt vienošanos Obamas prezidentūras laikā.»

Sarunas par TTIP ilgst jau trīs gadus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu