Pārtikas industrijas izstādē «Riga Food 2016» sola plašu dalībvalstu ģeogrāfiju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskajā pārtikas industrijas izstādē «Riga Food 2016» šogad plāno piedalīties 707 uzņēmumi no 37 valstīm, kas ir apmēram iepriekšējo gadu līmenī, tikmēr valstu ģeogrāfija šogad būšot jūtami plašāka.

Kā žurnālistus informēja izstādes projekta vadītājs Rolands Nežborts, no dalībniekiem 337 būs vietējie, bet pārējie - ārvalstu uzņēmumi.

«Ārzemju dalībnieku ģeogrāfija paplašinās - būs jauni uzņēmumi no Grieķijas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Azerbaidžānas. Pēc iepriekšējām izstādēm savu dalību jūtami palielinājuši Lietuvas un Itālijas uzņēmumi. Izstādē tās dalībniekiem ir iespēja atrast jaunus sadarbības partnerus ne tikai ārvalstu, bet arī pašmāju dalībnieku vidū,» sacīja Nežborts.

Izstādes stendos interesenti varēs iepazīt produkciju no Grieķijas, Gruzijas, Turcijas, Polijas, Ungārijas, Ukrainas, Uzbekistānas, Moldovas, Dominikānas un citām valstīm.

Izstādē ierasti tiks izveidots nacionālo ražojumu kopstends, kuros ar dažāda veida produkciju startēs 24 Latvijas pārtikas uzņēmumi, kā arī kooperatīvā sabiedrība «Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība».

Būs iespēja apmeklēt arī mājražotāju stendu, kur piedalīsies pārtikas ražotāji no visiem novadiem. Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs interesentus aicinās viesoties lauku sētā, «Lauku ceļotājs» - iepazīt Latvijas kulināro mantojumu, savukārt Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs rīkos vietējo produktu pārdošanas biržu kā īpašu piedāvājumu restorāniem un viesnīcām.

Šā gada jauninājums ir divi konkursi - "Baltijas valstu kulinārā mantojuma konkurss "Baltic Culinary Heritage 2016", kā arī pirmais Latvijas Tējas čempionāts, kura mērķis ir veicināt pieredzes apmaiņu profesionāļu vidū un popularizēt tējas dzeršanas kultūru patērētāju vidū.

Kā ziņots, starptautiskā pārtikas, dzērienu, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde «Riga Food 2016» notiks no 7.septembra līdz 10.septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildinās plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu