Vaidere aicinājusi Lielbritānijas «start-up» uzņēmumus izvēlēties Latviju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Eiropas Parlamenta deputāte no Latvijas Inese Vaidere (V) nosūtījusi vēstuli virknei Lielbritānijas «start-up» uzņēmumu ar aicinājumu izvēlēties Latviju par savas darbības valsti, aģentūru LETA informēja politiķes pārstāvis Ģirts Salmgriezis.

Politiķe uzskata, ka Latvijai ir visi nepieciešamie priekšnosacījumi, lai tā kļūtu par Eiropas un pasaules līmeņa iesācējuzņēmumu ekosistēmu un vietu, kur šiem uzņēmumiem sākt vai paplašināt savu darbību. «Latvijai ir vairākas būtiskas priekšrocības - ātrs internets, piekļuve vienotajam tirgum un ārvalstu investīcijām, augsti kvalificēts darbaspēks, mūsdienīgi finanšu pakalpojumi un izdevīgs ģeogrāfiskais novietojums,» uzsver Vaidere.

Šāds aicinājums izsūtīts arī kontekstā ar Lielbritānijas iedzīvotāju lēmumu par izstāšanos no Eiropas Savienības. Eiroparlamentāriete paskaidro, ka patlaban Lielbritānijā valda nenoteiktība un neskaidrība par to, kā izstāšanās no Eiropas Savienības ietekmēs valsts ekonomiku. Šāda nenoteiktība manāma ne tikai starp lielajām kompānijām, bet arī starp iesācējuzņēmējiem, īpaši, ja runa ir par finanšu pakalpojumu un digitālo jomu.

«Mums ir jāizmanto šī iespēja, jābūt aktīviem un jāpiedāvā tiem Lielbritānijas uzņēmējiem, kas vēlēsies pārcelt savu uzņēmējdarbību uz kādu citu Eiropas Savienības valsti, Latviju kā valsti, kas ir atvērta inovācijām un droša vide ārvalstu investīcijām,» pauž politiķe.

Vēstulē Lielbritānijas biznesa organizācijām Vaidere norādījusi, ka inovāciju jomā Latvija kļuvusi par visstraujāk augošo valsti Eiropas Savienībā un ka Latvijā uzņēmumu dibināšanas procedūra ir vienkārša un aizņem tikai divas līdz četras darbadienas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu