Iedzīvotāji par visaktuālākajiem draudiem Latvijai uzskata ekonomisko krīzi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas iedzīvotāji par visaktuālākajiem draudiem uzskata ekonomisko krīzi, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra «SKDS» aptauja, kurā respondentiem lūgts novērtēt gada laikā notikušās izmaiņas aizsardzības jomā un paust savu vērtējumu par aktuāliem aizsardzības jautājumiem.

Lūgti norādīt trīs riskus (draudus), kuri Latvijai ir visaktuālākie, visbiežāk respondenti nosauca ekonomisko krīzi (55%). Salīdzinoši bieži par nozīmīgiem riskiem uzskatīti arī militārie riski (37%), noziedzība (34%) un narkomānija (33%). Konfliktus starp dažādu tautību cilvēkiem minēja 26%, terorismu – 26%, dabas vai cilvēku radītas ekoloģiskās katastrofas – 18%, kiberuzbrukumus – 14%, bet enerģētiskos draudus – 9%.

Salīdzinot 2014. un 2015.gada aptauju rezultātus, respondenti bija satraukušies par terorismu (2014.gads: 11%, 2015.gads: 26%) un kiberuzbrukumiem (2014.gads: 9%, 2015.gads: 14%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu