Versobank lietā notiek aktīva izmeklēšana

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Versobank» lietā turpinās aktīva izmeklēšana, tā TVNET uzzināja Valsts policijā. Likumsargi skaidroja, ka patlaban nevar īsti pateikt, cik ilgu laiku varētu prasīt atzinumu saņemšana un liecību uzklausīšana, jo ekonomisko noziegumu izmeklēšana ir sarežģīta un laikietilpīga.

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē (ENAP) TVNET noskaidroja, ka «Versobank» lietā turpinās aktīva izmeklēšana.

Pašreizējā procesa stadijā tiek pratināti liecinieki un pieprasīti atzinumi no citām iestādēm attiecībā uz konkrēto situāciju ar šo banku.

Patlaban neviena persona par aizdomās turēto nav atzīta.

Pēc atzinumu saņemšanas un visu liecību uzklausīšanas būs iespējams noteikt aizdomās turētās personas un attiecīgi prognozēt tālāko procesa virzību. Citu informāciju šobrīd izmeklēšanas interesēs policija sniegt nevar.

Uz jautājumu, cik ilgu laiku varētu prasīt atzinumu saņemšana un liecību uzklausīšana, Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins TVNET atbildēja: «Īsti nevar to tā pateikt. Ja būs nepieciešams, sauks uz atkārtotām liecībām, prasīs vēl atzinumus, varbūt vēl būs kādi liecinieki.»

Ekonomiskie noziegumi ir sarežģīti izmeklēšanā, tādēļ parasti arī izmeklēšanas process ir laikietilpīgs.

Policija veic darbības ēkā, kur atrodas arī uzņēmums «Verso Finance Group»

TVNET jau ziņoja, ka 21.jūnijā policija veica procesuālas darbības Mūkusalas ielā 101, kur atrodas arī uzņēmums «Verso Finance Group», kas sniedz konsultācijas komercdarbībā un vadībzinībās.

Anučins toreiz apstiprināja, ka konkrētajā adresē tika veiktas procesuālas darbības kriminālprocesā, kas sākts par iespējamu noziedzīgu līdzekļu legalizēšanu un aizliegtu uzņēmējdarbību.

Kā liecina «Firmas.lv» datubāzes informācija, uzņēmums SIA «Verso Finance Group» ir dibināts 2009.gadā. Uzņēmuma īpašnieki ir Marija Sutirina (45%), Vladimirs Fogels (45%) un Kiprā reģistrēts uzņēmums «Promila Enterprises Limited» (10%).

Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 361 223 eiro, bet zaudējumi - 5593 eiro. 2014.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 350 261 eiro, bet zaudējumi - 22 653 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu