VNĪ aptur līguma laušanu par Tabakas fabrikas pārbūvi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) ir apturējusi līguma laušanas procesu ar SIA «RBSSKALS Būvvadība» par Tabakas fabrikas pārbūvi un aicina «RBSSKALS Būvvadība» izteikt viedokli par iespēju uzsākt mediācijas procesu, informēja VNĪ pārstāvis Arnis Blodons. Būvuzņēmums ceturtdien paziņojumā medijiem savukārt pauda gatavību uzsākt sarunu procesu ar VNĪ par bijušās Tabakas fabrikas būvniecības darbu atsākšanu.

VNĪ darot visu, lai Tabakas fabriku Miera ielā 58A maksimāli ātri pielāgotu Jaunā Rīgas teātra vajadzībām. Tas tiek darīts sabiedrības un Latvijas kultūras dzīves interesēs, uzsvēra Blodons.

«Finanšu ministrija ir lūgusi Būvniecības valsts kontroles birojam (BVKB) izvērtēt situāciju būvlaukumā, jo pastāv risks, ka objekts netiks nodots ekspluatācijā paredzētajā laikā. VNĪ, ievērojot labas gribas principus, kā arī ņemot vērā BVKB ieteikumus strīda risināšanai izmantot mediāciju, ir nolēmusi līdz 8.septembrim apturēt līguma laušanas procedūru ar «RBSSKALS Būvvadība»,» informē Blodons.

VNĪ aicina «RBSSKALS Būvvadība» nekavējoties uzsākt mediācijas procesu.

«VNĪ dod iespēju «RBSSKALS Būvvadība» apliecināt savu labo gribu, lai sarunu rezultātā nonākt pie abām pusēm pieņemama risinājuma,» piebilda Blodons.

«RBSSKALS Būvvadība» pārstāvis Toms Briedis šodien paziņojumā medijiem pauda, ka uzņēmums ir gatavs uzsākt sarunu procesu ar VNĪ par bijušās Tabakas fabrikas būvniecības darbu atsākšanu.

«Paldies Finanšu ministrijai un Būvniecības valsts kontroles birojam (BVKB) par operatīvo rīcību un ātro darbu, kas dod iespēju «RBSSKALS Būvvadībai» turpināt darbu, kā gatavību apliecinājām jau iepriekš», uzsvēra uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Māris Saukāns.

Saukāns piebilda, ka «RBSSKALS Būvvadība» ir gatava būt partneris un bijušās Tabakas fabrikas būvniecības procesa veicējs. Uzņēmuma vadītāju ar prieku atzīmēja, ka VNĪ savā paziņojumā presei norāda uz prioritāti maksimāli ātri pielāgot bijušās Tabakas fabrikas telpas Jaunā Rīgas teātra vajadzībām, jo šajā aspektā abu pušu domas sakrīt.

«RBSSKALS Būvvadība» pašlaik atbilstoši situācijai gaida dokumentus no VNĪ, lai iesaistās puses varētu uzsākt sarunas, sacīja Saukāns.

Jau ziņots, ka VNĪ 11.augustā vienpusēji lauzis līgumu ar bijušās Tabakas fabrikas Miera ielā 58A pārbūves darbu veicēju SIA «RBSSKALS Būvvadība». VNĪ informēja, ka līdz šī gada 11.augustam uzņēmējs nav iesniedzis līgumsaistību izpildes garantiju.

Patlaban VNĪ objektā nodrošina apsardzi un, lai saglabātu un pasargātu objektu no trešo personu, laikapstākļu un citu nelabvēlīgu apstākļu ietekmes, veiks objekta konservāciju.

Projekta darbu kopējā līgumcena ir 1 999 590,27 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

«RBSSKALS Būvvadība» iesniegusi oficiālu lūgumu finanšu ministrei izvērtēt VNĪ vadības atbilstību ieņemamam amatam. Tāpat uzņēmums izvērtē iespēju vērsties ar iesniegumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) saistībā ar līguma vienpusēju laušanu par darbiem bijušajā Tabakas fabrikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu