FKTK piespriež kažokzvēru audzētavai «Grobiņa» 5000 eiro sodu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi piespriest kažokzvēru audzētavai AS «Grobiņa» soda naudu 5000 eiro apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma (FITL) pārkāpumiem.

FKTK šādu lēmumu pieņēma, jo «Grobiņa» FITL 56. panta noteiktajā kārtībā un termiņā nav publiskojusi revidēto 2015.gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta atzinumu, kā arī FITL 57.panta noteiktajā kārtībā un termiņā nepubliskoja starpperiodu pārskatu par šā gada pirmajiem trim mēnešiem.

«Grobiņas» akcijas ir iekļautas regulētajā tirgū - biržas «Nasdaq Riga» Otrajā sarakstā, tāpēc «Grobiņai» ir jāievēro FITL prasības.

Kā ziņots, kažokzvēru audzētava «Grobiņa» šā gada pirmajā ceturksnī strādāja ar 1,64 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 2,07 miljoniem attiecīgajā laikā pērn.

Minētajā laikā realizētas 78 367 ūdeļādas par vidējo cenu 21,03 eiro salīdzinājumā ar 40 969 ūdeļādām un 50,19 eiro cenu pērn pirmajā ceturksnī, līdz ar to šā gada ceturkšņa zaudējumi ir 2 163 143 eiro. Pērn pirmajā ceturksnī peļņa bija 178 896 eiro. Attiecīgi šā gada pirmā ceturkšņa neto zaudējumi uz akciju ir 4,326 eiro, kamēr pērn pirmā ceturkšņa peļņa uz akciju bija 0,996 eiro.

Lai iegūtu finanšu stabilitāti, «Grobiņa» iesniedza tiesā pieteikumu par tiesiskās aizsardzības procesa ierosināšanu, ko Liepājas tiesa 29.jūnijā apstiprināja, līdz ar to uzņēmums turpina saimniecisko darbību atbilstoši plānam. Tiesiskās aizsardzības procesa plānotais realizācijas termiņš ir divi gadi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu