Pērn visvairāk nopelnīja «Mikrotīkla» līdzīpašnieks Riekstiņš - €30,15 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ar 30,15 miljonu eiro gada peļņu par pelnošāko uzņēmēju Latvijā kļuvis SIA «Mikrotīkls» līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš, liecina «Lursoft», biznesa žurnāla «Kapitāls», žurnālistu Lato Lapsas un Kristīnes Jančevskas ikgadējais Latvijas lielāko pelnītāju, zaudētāju un dividenžu saņēmēju saraksts.

Otrajā un trešajā vietā ir divi AS «ABLV Bank» akcionāri Oļegs Fiļs un Ernests Bernis, kuri nopelnījuši attiecīgi 29,75 miljonus eiro un 29,74 miljonus eiro.

Pērn vislielākos zaudējumus piedzīvojis Igors Sakovičs - 19,91 miljonus eiro, kam seko Andis Kazušs ar 12,17 miljoniem eiro un Māris Zvidra ar 9,08 miljonus eiro lieliem zaudējumiem.

Pērn dividendēs visvairāk saņēmuši Fiļs un Bernis - attiecīgi 25,18 miljonus eiro un 25,17 miljonus eiro.

Trešajā vietā bija «Rietumu bankas» līdzīpašnieks Leonīds Esterkins ar dividendēs saņemtiem 5,98 miljoniem eiro.

Kā ziņots, 2014.gada Latvijas 100 pelnītāju saraksta pirmajā vietā ierindojās vairāku uzņēmumu īpašnieks Mārcis Martinsons, aiz sevis atstājot iepriekšējo gadu lielākos pelnītājus AS «ABLV Bank» īpašniekus Fiļu un Berni.

Kopējais peļņas apjoms Martinsonam piederošajos uzņēmumos 2014.gadā pārsniedza 30 miljonus eiro. Saraksta otro vietu ieņem «ABLV Bank» īpašnieks Fiļs ar nopelnītiem 27 434 000 eiro, bet trešajā vietā - otrs bankas īpašnieks Bernis ar nopelnītiem 26 859 000 eiro.

2014.gadā lielākie zaudējumi bijuši Ventspils koka logu un durvju ražotāja SIA «Arbo» īpašniecei Evai Martinsonei. Martinsone pagājušā gada lielāko zaudētāju saraksta galvgalī iekļuvusi ar 10,91 miljonu eiro lieliem zaudējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu