Valsts kontroliere izvērtētu atkārtotu kandidēšanu uz amatu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Saņemot Saeimas deputātu attiecīgu priekšlikumu, valsts kontroliere Elita Krūmiņa izvērtētu atkārtotu kandidēšanu uz valsts kontrolieres amatu; nākamgad janvārī viņai beidzas pilnvaru termiņš.

Krūmiņa ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» uz jautājumu, vai atkārtoti kandidēs uz šo amatu, sacīja, ka šim procesam ir noteikta kārtība. Pirmkārt, ir nepieciešams Saeimas deputātu priekšlikums. «Ja tas parādīsies, to izvērtēšu un atbildi sniegšu,» teica valsts kontroliere, piebilstot, ka nezina, cik viņai ir labvēļu vai nelabvēļu.

Krūmiņa uzskata, ka būtiskākie uzdevumi, kurus viņa prezentēja pirms stāšanās amatā, ir izpildīti. Piemēram, ir veiktas lietderības revīzijas paplašinātā apjomā, sākta operatīvo revīziju veikšana, paplašināts revīziju skaits pašvaldībās. Turpinās darbs, lai Valsts kontroles revīzijas nestu maksimālu lietderību arī finansiāli, teica Krūmiņa.

Krūmiņu valsts kontrolieres amatā Saeima apstiprināja 2013.gada 17.janvārī.

Valsts kontrole ir augstākā revīzijas iestāde valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu